Annak ellenére, hogy a lengyel Vixa Games által készített The Crackpet Show még erőteljesen Early Access státuszban van, tartalomban nem szenved hiányt. Az alapötlet igazán kreatív, és eddig a megvalósítása is remek. A teszt írásának pillanatában a show első két szezonja érhető el, ami 12 epizódot, fegyverek széles tárházát és néhány változatos perket foglal magában, így unatkozni már biztosan nem fogunk. A fejlesztők mottója, miszerint „Az élet túl rövid ahhoz, hogy unalmas játékokkal játszunk” alapján megragadnám az alkalmat, hogy át is ugorjunk a lényegi részre, mert az élet ahhoz is túl rövid, hogy unalmas bevezetőket olvassunk, ráadásul az összevissza hadoválástól még senkinek nem lett több „fame” pontja! Ez a játék pedig éppen arról szól, hogy lájkjainkat eszement fegyverekre (vagy egyéb őrült dolgokra) cseréljük.

A népszerűség ára

Az internet korában már rengeteg lehetőség áll nyitva mindenki előtt, aki valamilyen formában híres/közismert szeretne lenni, ennek ellenére a különböző tehetségkutatók és vetélkedők sem sokat vesztettek népszerűségükből. Sokféle műfaj között válogathat a nagyérdemű közönség, de esélyesen senki sem fog a The Crackpet Show-hoz hasonlót találni, ami az egyik legbrutálisabb vetélkedő a brutális vetélkedők között! Bizony, és ezt nem én mondom, hanem a műsorvezető papagáj, szóval biztosan így van, ne is kételkedjetek benne! Ami furcsaság csak megtörténhet, az itt biztosan meg is történik. Vagy nem, igazából semmi sem biztos. A nézők éheznek a véres és kegyetlen erőszakra, ráadásul minél több ellenfelet pusztítunk el, annál nagyobb hírnévre teszünk szert. Jelentkezők pedig akadnak bőven, akiket nem riaszt vissza a megmérettetéstől még az sem, hogy lehet, hogy egy trombitával kell magukat végigverekedni a legnagyobb és legvisszataszítóbb ellenfeleken. De, ha lájkjaink vannak, akkor igazából mindenünk megvan, az internetes népszerűségért pedig ugyebár megéri az életünket kockáztatni (nem). Viszont a legerősebb fegyverek és képességek ellenére is elér mindenkit a végzete, ami nem lesz szép. Békés meg főleg nem. 

Brutalitás és vér

Térjünk is át a játékmenetre. Nemcsak furcsa fegyverekből akad már most bőven, a furcsa ellenségekért sem kell a szomszédba mennünk. Mivel mi magunk is mutáns kisállatok vagyunk, ellenfeleink is ebből a kategóriából kerülnek ki, de velük még nálunk is sokkal cudarabbul bánt az anyatermészet (vagy a fejlesztő, részletkérdés). Az igazi látványosságért és az abszolút W.T.F.-faktorért viszont természetesen főbossok felelnek, amik már most annyira zseniálisan agyamentek, hogy igazán kíváncsi vagyok, hova lehet még őket fokozni. 

Egy műsoron belül több fajta útvonal közül is választhatunk, attól függően, hogy a sikeres teljesítés után mivel szeretnénk gazdagodni, bár némelyik csak tapasztalatot ad. De azt sokat. A győztes menetek végén, ahogy népszerűségünk és vérszomjunk egyre csak növekszik, úgy figyelnek ránk fel a különböző szponzorok is, amik a néha-néha kapott random perkekkel ellentétben élethosszig tartó szuper képességekkel (szigorúan külön írva és olvasva) látnak el bennünket. Kihívások még így is bőven akadnak, ezért kifejezetten öröm, hogy ebbe a mókába még 3 másik pajtásunkat is behívhatjuk, ugyanis már most helyet kapott benne a remote play is.

Early Access ide vagy oda, a The Crackpet Show akár már most megállná a helyét teljes játékként, hiszen tartalmas és kreatív, viszont 3-6 hónapig még minimum korai hozzáférésban marad. A fejlesztők teli vannak ötletekkel, így a következő hónapokban még ennél is őrültebb fegyverekre, perkekre, pályákra és ellenfelekre számíthatunk. Későbbi árazásáról egyelőre nincs hír, jelenleg 15% kedvezménnyel 12,74 euróba (nagyjából 4700 forintba) kerül, ami egészen korrekt, főleg, ha szeretitek a morbid (néhol igen fárasztó) humorú roguelike bullet hell játékokat. Ha pedig még a barátaitok is vevők az effajta szórakozásra, akkor pedig mindenképpen megérhet egy próbát.