• Kiderült mekkora lesz a The Division térképe
  • A játék kreatív direktora azt mondta 1:1 méretben dolgoztak
  • A teljes játékban csak Manhattan belvárosát kapjuk
  • Ez 12 négyzetkilométer

Ahogy közelítünk a The Division márciusi megjelenéséhez, úgy derülnek ki az apróbb, de ugyanúgy fontos részletek a játékról -- most megtudtuk, hogy kezdetben csak Manhattanben kalandozhatunk, holott az első bemutatókban még Brooklyn szerepelt.

A The Examinernek nyilatkozott a játék kreatív direktora, Magnus Jansen: „A The Divisionben Manhattan belvárosa mellett döntöttünk. Azért, mert 1:1 arányban dolgoztunk, illetve azért, ahogyan a járvány terjedt. Lényegében mindent elért a járvány, és már nincs semmi, mivel mindenki ki akart jutni. Nincs benzin, nincsenek kocsik, gyalog kell menni. Amilyen részletességgel dolgoztunk, Manhattan belvárosa egy óriási térkép lesz, bőven elég ahhoz, hogy belemélyesszük a fogunkat. Meglehetősen nagy nyíltvilágú program lesz.”

the-division-map.jpg

Manhattan belvárosa 12 négyzetkilométer kiterjedésű, így, Magnus Jansen szavaiból ítélve, nagyjából ekkora játszótérrel számíthatunk a végleges játékban -- New York City területéhez képest azonban ez semmiség. New York város teljes szárazföldi mérete 786 négyzetkilométer -- ebből Manhattan 59 négyzetkilométert tesz ki, de ott van Bronx (109 km2), Brooklyn (183 km2), Queens (283 km2) és Staten Island (151 km2) is.

A Ubisoft azt még nem közölte, hogy mikor és milyen módon akarják bővíteni a játékot, de ha elhatározzák magukat (és ez elég valószínű), van lehetőségük minden irányba terjeszkedni, van bőven látnivaló New Yorkban.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A The Division bétatesztelése a jövő héten kezdődik, PC, PS4 és Xbox One platformon egyaránt, de pár dolgot nem árt tudni.

  • Csak az lehet tesztelő, aki előrendelte a játékot, vagy vett egy bétakulcsot, a várólistára való feliratkozás ugyanis nem garancia a bejutásra.
  • A játék tesztelésére egyetlen hétvégénk lesz -- január 28-án Xbox One-on indulnak a szerverek, PC-n és PS4-en pedig január 29-én. A béta január 31-én ér véget.