A The Division 2 a manapság elég divatos „játék, mint szolgáltatás” jegyében készül, hiszen elég sok újdonságot kapunk majd hozzá a megjelenés után is. Az ilyen címek egyik legfontosabb pontja pedig maga a végjáték, hiszen akárhogy is nézzük, a játékosok jó eséllyel sokkal több időt töltenek majd ezzel, mint magával a kampánnyal. Tudják ezt az Ubisoft emberei is, akik már több videóban bemutatták, mi vár ránk a The Division 2 végén, most pedig egy blogposztban is kifejtették, mire érdemes számítanunk

Alapvetően ahhoz, hogy belépjünk a végjátékba, egy úgynevezett Strongholdot kell majd elfoglalnunk. A kampány során végig jelen lesznek majd ezek az extra kihívást nyújtó elemek, azonban az utolsó pontos helyét csak a 30. szint elérése után tudjuk majd meg. Mihelyst kipucoljuk ezt az erősséget is, megjelenik a játék legerősebb ellenséges frakciója, a Black Tusk, mi pedig elveszítjük minden gyorsutazáshoz használható menedékünket, cserébe viszont hozzáférést kapunk az egyes specializációkhoz.

Innentől kezdve, akárcsak a The Division 2 elődjében, öt ügynevezett World Tieren keresztül fejlődhetünk tovább. Az első három szint meglépése három újabb Stronghold elfoglalásához kötött. Ezeket azonban most már nem a megszokott ellenséges frakciók, hanem a Black Tusk emberei fogják védeni. Szintén ezen a szinten válik elérhetővé az 52 levadászható főellenfél, akiknek a legyűréséért természetesen különféle felszereléseket kapunk majd. Végezetül pedig fontos megjegyezni, hogy feltűnik egy szabadon utazó fegyverkereskedő is, akitől speciális fegyvereket szerezhetünk majd be.

A World Tiers negyedik szintjén aktivizálódik az úgynevezett Priority Target Network, ami lényegében hét egybefűzött, egyre nehezedő vérdíjat jelent. Szintén ezen a szinten lesz lehetőségünk elfoglalni a Tidal Basin névre keresztelt Strongholdot, mely egyben feltétele is annak, hogy az ötödik szintre jussunk. Erről az utolsó felvonásról sajnos még nem árultak el semmit a fejlesztők, de már csak az eddigiek alapján is érezhető, hogy elég tartalmas végjáték elé nézünk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!