Manapság senki nem zár ki semmit, főleg nem egy PC-s megjelenést, talán csak a Microsoft a Halót -- de lehet, hogy az ötödik részt már ők sem, hiszen a Spartan Assault megjelenik személyi számítógépre, amivel a redmondi fiúk megtörik a hagyományt. A The Division egy olyan elit klub tagja lett, amelyben ott van a Destiny, a Final Fantasy 15, de még a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain is.

Az Ubisoft két fecsegő tipegője az E3-on beszélt részletesebben a játékról. A megjelenést firtató kérdésre egyikük azt felelte, hogy a disztópikus világban játszódó TPS túlélőjáték 2014 telén várható PS4-re és Xbox One-ra, de nem zárnak ki más platformokat sem.Amikor a riporter rákérdezett az esetleges PC-s portra, jött is a diplomatikus válasz: „Azt hiszem, a Ubisoft az a cég, amely mindent kihoz a játékaiból, tehát ha a közönség úgy kívánja…”

A közönség úgy kívánja, legalábbis egy petíció alapján, amit a múlt héten indítottak a Ubisoft Twitter üzenete után, amely szintén a PC-re való megjelenést pedzegette. A cél 150.000 aláírás, ami elérhetőnek tűnik, hiszen eme sorok pötyögése közben 112.871 támogatónál járt az aláírásgyűjtés. Ugyan az ilyen petíciók haszna igencsak megkérdőjelezhető, de talán tényleg így lehet a legkönnyebben tudtára adni a fejlesztőknek, hogy mi a játékosok óhaja-sóhaja.

Az E3-on bejelentett The Division amúgy az elmondottak alapján egy erős sztori szállal megáldott, többjátékos módra kiélezett akció lesz, szabadon bejárható disztópikus világgal, RPG elemekkel. Sőt, tartalmaz egy, a Battlefield 4 Commander módjához hasonló elemet is, amin keresztül egyes játékosok -- akár androidos készülékről is -- drónokat irányítva segíthetik társaikat.

Tom Clancy's The Division -- Megjelenés: 2014 -- Gépigény: Nem ismert