A legfrissebb The Last of Us 2 előzetes azonnal címlapra került szemöldök rángató, rezzenéstelen arccal végigülhetetlenül erőszakos tartalma miatt. Ennek fényében könnyű volt elsiklani az előzetes háttérben megbúvó környezete felett. Még augusztusban önjelölt reddit nyomozók összehasonlították a koncepció rajzokat a játék első leleplezőjének anyagával és kiderítették, hogy Seattle-ben járunk, az Amerikai Egyesült Államok észak-nyugaton található Washington államának fővárosában. De nem csak a várost sikerült belőni, hanem konkrétan néhány háztömbnyire sikerült leszűkíteni.

Az új előzetes birtokában a rajongók újra próbálták átvizsgálni minden egyes képkockát, hogy az epizód hogyan fog viszonyulni az idővonalhoz, valamint Joel és Ellie történetéhez. Az előzetesben talált rozsdásodó utcatábla alapján alig 1,3 mérföldnyire (2 kilométer nagyjából) történtek a videóban látható események az I-5-ös sztráda mentén.

Minden jel arra mutat, hogy ez a környék fontos szerepet fog játszani a The Last of Us 2-ben, hiszen az új karakterek nagyon közel járhatnak Joel-hez és Ellie-hez. A Voldsby nevű reddit felhasználó spekulációi szerint -mely egy aszfalton keresztül nőtt méretes fát vesz alapul- az új előzetes alapján nem kevés idővel járhatunk kitörés után. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!