A The Last of Us: Part 2 nem csak szimplán tovább meséli Ellie történetét, hanem számos ponton tovább is fejlődött az előző játékhoz képest. Ezekről már többet is hallhattunk, de a szívverésről eddig még nem esett szó. Most Anthony Newman társ-reátor mesélt a játékos karakter, illetve minden karakter pulzusáról a Polygonnak.

Newman elmondása szerint nem lesz a The Last of Us: Part 2-ben egy szívritmust mérő monitor a HUD-ra aggatva, és a staminacsíkok figyelésétől sem kell félnünk. Egyszerűen arról van szó, hogy, ha Ellie valami intenzívet csinál, akkor felgyorsul a szívverése, aminek folytán zihálni kezd.

Ennek talán nem tulajdonítunk így első olvasatra nagy jelentőséget, elvégre ilyen más játékban is van. Ugyanakkor a The Last of Us: Part 2 hangulatát nagyban emelheti. Ellie pulzusát sok minden megszaporázhatja: a futás, a közelharc, de még az is, ha egy ellenség túl közel kerül hozzá. És tudjuk, hogy egy clicker hogyan reagál a zajokra.

De nem csak Ellie, hanem a játékban feltűnő minden karakternek van szívverése, és bizony az övék is felgyorsulhat – mind az embereké, mint a fertőzöttekké. Így például a zihálásukat a magunk javára fordíthatjuk egy macska-egér bújócska közepén.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!