E hét meglehetősen izgalmas volt a The Last of Us rajongói számára, ugyanis megtudtuk, hogy pontosan mikor jelenik meg a The Last of Us: Part 2, ráadásul, mint kiderült, magyar felirattal érkezik, és mindezek mellett még a többjátékos móddal kapcsolatban képbe kerültünk.

Most pedig kaptunk egy újabb játékmenet-videót, amiben a Kotaku riportere mutatja be a The Last of Us: Part 2 hét legfontosabb újítását, miután volt alkalma kipróbálni a játékot. Az élménybeszámolónak is felfogható videóból kiderül, hogy a játéktér hatalmasra nőtt, ezzel több lehetőségünk van a felfedezésre és a lopakodásra. Ugyanígy kibővült Ellie mozgáskészlete, immár tud ugrani és kúszni is, úgyhogy elbújhat a magas fűben.

Természetesen kapunk új ellenféltípust mind a fertőzöttek, mind az emberek oldalán, akikkel változatosabb módon harcolhatunk. Előbbiek esetében az egyik új szörnyeteg a shambler lesz, ez egy páncélozott, a közelharci támadásokra immunis, savas gombapárlatot eregető jószág.

Immár a kutyákkal is meggyűlik a bajunk, a túlélők pedig sokkal emberibbek, a jelenlétünkre és ténykedésünkre érzelmekkel reagálnak. Például, ha egy kutyát megölünk, a gazdája kiborul, ha viszont a gazdi nyakát nyisszantjuk el először, a kutya szomorú lesz. Apropó, az ember legjobb barátja megnehezíti a lopakodást, hiszen remek a hallása és kiváló a szaglása, így Ellie nem tud csak úgy elbújni előlük.