• The Last of Us sorozat készül
  • Kiderült az első stábtag nevek egyike

Az elmúlt évtized egyik legjobb játéka lett a Naughty Dog posztapokaliptikus kalandja, a The Last of Us. A játék sokak kedvence lett, a PC Guru Online több szerkesztője is (pl. Dzséjt és Pozandr) igen előkelő helyre tette a játékot, teljesen megérdemelten.

A The Last of Us zenéjét az argentin származású Gustavo Santaolalla szerezte: a muzsika egyszerre volt megrázó, félelmetes és felemelő, de tökéletesen illett a játékban bemutatott kegyetlen világhoz. Évekkel ezelőtt jött a hír, hogy mozifilm készül a játékból, de ebből nem lett semmi, viszont pár nappal ezelőtt kiderült, hogy az HBO a Naughty Doggal együtt sorozatot készít a Pajkos Kutya játékából, a nagy sikerű Csernobil alkotóival.

Bár a főszereplők személyét még csak találgatják, az mára biztosra vált, hogy a játék zeneszerzője csatlakozott a stábhoz. Így melankolikus dallamait valószínűleg visszahallhatjuk a sorozatban, ami nagyszerű dolog, hiszen ez a zene annyira egyedi, hogy nehéz lenne más muzsikával elképzelni egy The Last of Us művet.

A hírt Neil Druckmann osztotta meg, saját Twitter-csatornáján. A következőket írta: „Nos, ez izgalmas! Azon túl, hogy hihetetlen tehetségét a The Last of Us: Part 2-ben is megmutatja, Gustavo Santaolalla részt vesz a The Last of Us sorozat elkészítésében is!”

Az HBO alkotása valószínűleg 2021 előtt nem debütál, tekintve, hogy a tényleges fejlesztésre csak a játék második részének premierje után kerül sor.

gustavo-santaolalla.jpg