• Kiderült, hogy terjedt szét a fertőzés
  • Bejött egy rajongói elmélet
  • Spoilerek következnek!

A legutóbbi The Last of Us epizód megerősítette a rajongók egyik elméletét azzal kapcsolatban, hogy pontosan hogyan tudott a Cordyceps-gomba ilyen gyorsan elterjedni. Figyelmeztetünk mindenkit, aki nem látta a sorozat első két epizódját, hogy a cikk további része elég jelentős spoilerekkel van tele!

Figyelem! Spoileres tartalom!

Alig pár órával a sorozat néhány nappal ezelőtti premierje után a rajongói elméletek máris elkezdték bejárni az internetet, és arra mutattak rá, hogy a szennyezett liszt a kiindulópontja annak, ami gyorsan egy gyakorlatilag világvégét jelentő járványhoz ért el a bolygó lakossága. Ez az elmélet a 2. epizód első néhány percében beigazolódott. Újabb flashback jött, ezúttal Indonéziába helyezve a cselekményt, amely során egy tudós megvizsgál egy elhalálozott lisztgyári munkást, akit megfertőzött a Cordyceps.

Ami a lisztes elméletet illeti, a showrunnerek, Neil Druckmann és Craig Mazin beszélgettek róla a Variety-vel és megerősítették, hogy igaz. "A tudós megkérdezi, hogy hol történt, és erre a fickó azt mondja, hogy egy lisztgyárban a város nyugati részén" – mondta Mazin. Az sem mellékes, hogy Jakartában van a világ legnagyobb lisztgyára. Druckmann elmagyarázta azt is, hogy a csapat (mármint a Naughty Dog) igen óvatos volt, hogy ne áruljon el túl sokat arról, hogy pontosan hogyan keletkezett és terjedt a vírus a játékban, mindössze egyetlen utalást hagytak egy újságban, amit Sarah szerepében játszva láthatsz.