Több mint húsz éves múltra tekint vissza a legendás városépítő-menedzselő sorozat, a The Settlers, mely fennállása óta látott szép és kevésbé szép napokat egyaránt. A legutóbbi rész, a Paths to a Kingdom négy éve jelent meg, s bár az F2P Settlers Online jelenleg is fut, azért egy „igazi” folytatásnak már épp itt volt az ideje.

Igen, volt, hiszen érkezik a sorban nyolcadik játék, bár a Ubisoft meglehetősen fű alatt, kurtán-furcsán jelentette be. A The Settlers: Kingdoms of Anteria a pár soros kommüniké szerint „teljesen új játékélményt kínál, a városépítést valós idejű stratégiai akcióval kombinálva”. Feladatunk az lesz, hogy felépítsünk egy virágzó gazdaságot, miközben választott hősünket veszélyes kalandokon tereljük keresztül, hogy egy gazdag, hatalmas és dicsőséges királyságot hozzunk létre. Éééés... ennyi. De tényleg. Ezen kívül a PC Gamerhez eljuttatott marketingrizsa áll csak rendelkezésünkre, miszerint az új rész „újraértelmezi a kiadó megközelítését a szériához”, és ez lesz a „valaha elkészített leginnovatívabb Settlers-játék”, amely nem tér el a „világhírű stratégiai építkezős gyökerektől”. Jaj. És ámen.

No mindegy, reméljük a legjobbakat, hiszen a játékot a Blue Byte veteránjai készítik, bár megérdemelte volna ez a sorozat, hogy ne így odavetve értesüljünk a friss részről – talán befért volna a Ubi E3-as kínálatába ez a cím is... Akárhogy is, aki szereti a Setttlers, az örüljön, hiszen a Kingdoms of Anteria a tervek szerint már idén a boltokba kerül. Amint kapunk bővebb infókat és anyagokat, jelentkezünk (ha előbb nem, az augusztusi, kölni Gamescomon minden bizonnyal akad majd belőlük, elvégre mégiscsak egy német gyökerű játékról van szó), addig is íme az első, kedvcsináló videó: