• A kiadó Nacon is megszólalt a The Sinking City Steam-verziója kapcsán
  • Szerintük azért hiányos, mert a fejlesztők nem működtek együtt velük

Egy ideje már igen komoly ellentét van a The Sinking City kiadója és fejlesztője, a Nacon és a Frogwares között, utóbbi ugyanis azt állítja, hogy több kifizetés is elmaradt, a vádaskodás pedig egészen odáig eszkalálódott, hogy a játék egy darabig nem is volt beszerezhető a digitális áruházakból.

A The Sinking City nemrég ismételten kaphatóvá vált, többek között a Steamen is, a fejlesztők ugyanakkor rögtön kiadtak egy közleményt, miszerint nem tanácsolják ezen verzió megvásárlását, az ugyanis hiányos.

the-sinking-city-folytatodik-a-harc-a-fejlesztok-es-a-kiado-kozott.jpg

A friss esetre nemrég a kiadó is reagált: a Nacon szerint a Steam-verzióból azért hiányoznak a DLC-k, az achievementek és a felhőbe mentés lehetősége, mert a Frogwares nem működött együtt velük.

"A Frogwares volt az, amely megkeresett minket, hogy finanszírozzuk a játék fejlesztését, és mostanáig több 10 millió eurót fizettünk ki nekik. Ők támaszkodtak a marketingcsapatainkra, akik munkaórák ezreit és több millió eurót fektettek a játékba. Most pedig, hogy az elkészült és kiadásra került – ami nagyban köszönhető a Nacon pénzének és munkájának – a Frogwares a saját előnyére szeretné megváltoztatni a szerződés részleteit. Könnyű az áldozatot játszani, de mi csak azt szeretnénk, ha a Frogwares tiszteletben tartaná mindazt, amit szerződésben vállalt, illetve amit a bíróság is kimondott" – áll a Nacon közleményében.

Ez alapján is látszódik, hogy teljesen ellentétes állásponton vannak a felek, így egyhamar aligha fog rendeződni az ügy.