• A The Sinking City fejlesztője tavaly veszett össze a kiadóval
  • Azóta a játék hol kapható a digitális boltokban, hol nem
  • A kiadó állítólag több mint egymillió euróval tartozik a fejlesztőcsapatnak

2020 nyarán a fejlesztők és a kiadó között dúló durva vita miatt eltűnt a The Sinking City a digitális áruházakból. A Frogwares nyilatkozata szerint a Nacon (akkor még Bigben Interactive) nem volt hajlandó fizetni nekik, hiába érték el időben a fejlesztés során az előre kitűzött mérföldköveket, ráadásul a The Sinking City megjelenésekor megpróbálták semmissé tenni a szerződés jogdíjakra vonatkozó részét is, hogy az eladott példányok után ne járjon százalék a fejlesztőknek. És, ha ez nem lenne elég, több helyen is eltűntették a Frogwares logóját a játék borítójáról, azt a benyomást keltve, hogy az IP a kiadó tulajdona, pedig a jogok a fejlesztőknél maradtak végig.

A Nacon pedig azzal vádolta a Frogwarest, hogy vad, alaptalan állításokkal próbálja hiteltelenné tenni a kiadót a nyilvánosság előtt. Szóval megindult az adok-kapok, aminek elszenvedői lettek azok is, akik addig még nem vették meg a The Sinking City-t.

Idén januárban aztán a játék visszakerült először az Xbox Store-ba, majd a PS Store-ba és a Steamre is (az Originről viszont sosem került le). De a Steam esetében ez rövid életűnek bizonyult, mert kisvártatva, ekkor már minden magyarázat nélkül, újra eltűnt a program. Na, itt jön a sztori újabb csavarja: most visszakerült, de…

De a Frogwares szerint nem azt a The Sinking City-t tették vissza, amit korábban levettek, így azt tanácsolják az embereknek, hogy ne vegyék meg. Arról nem szólt a fáma, hogy mi a két produktum közti különbség, de a steames értékelések alapján a most visszakerült változatból hiányoznak a DLC-k, az achievementek és a felhőbe mentés lehetősége.

Az egészben az a legviccesebb, hogy úgy tűnik, a Steam adatlaphoz mind a Frogwares, mind a Nacon hozzáfér, ugyanis nem sokkal azután, hogy posztolva lett a boltba visszahelyezés híre, érkezett egy másik poszt is, ami arra figyelmeztet, hogy ne vásárolják meg az emberek a Steamen a The Sinking City-t. A második hírt azóta már eltávolították, ami mögött nyilván a kiadó áll.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!