• The Surge részletek
  • Disztópikus jövő
  • Ember-gép szörnyszülöttek
  • Fejleszthető Exo Suit
  • Kemény harcok

A Lords of the Fallen fejlesztői, a Deck13 keményen dolgoznak a legújabb játékukon, ami ugyan nem a Lords of the Fallen folytatása, az ugyanis kicsúszott a kezeik közül, hanem egy teljesen új programon. Ez a The Surge nevet kapta, és habár már tavaly nyáron bemutatkozott, mindmáig csak kevés részletet kaptunk -- egészen mostanáig. Jan Klose, a Deck13 vezérigazgatója és kreatív direktora ma megosztott velünk pár ízletes részletet a játékról.

A The Surge a távoli jövőbe helyezi az eseményeket, egy olyan disztópikus világba, amelynek megteremtésében a jelen játszott nagy szerepet. Az írók megnézték napjaink trendjeit a technológiai fejlődés, a gazdaság és a politika terén, és feltették a kérdés: mi lenne, ha minden a lehető legrosszabb fordulatot venné? A válasz a The Surge volt.

Ebben az alternatív jövőben a Föld megmaradt és törékeny klímája felet robothadseregeket irányító óriásvállalatok őrködnek, miközben az emberek lépésről lépésre elveszítik emberi mivoltukat, durván, groteszk módon összeeszkábált szörnyekké válva -- ezek a teremtmények azonban a játékmenet alapját jelentik.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A The Surge a véres közelharcra helyezi a hangsúlyt, amit az Exo Suit tesz igazán izgalmassá. Ezzel használója jóval gyorsabb és erősebb, mint egy átlagos ember, de ha kedvünk tartja, mindenféle fegyverekkel, felszerelésekkel és páncélzattal is felszerelhetjük, hogy minél hatékonyabbak legyünk. Mindezeket pedig természetesen fejleszteni is lehet.

„A The Surge-ben szinte semmit sem harcra találtak ki, de ha úgy alakul… nos, aki hidraulikával van felszerelve, az nevet utoljára.” -- Jan Klose

A Lords of the Fallenhez hasonlóan most is egy nehéz játékot kaptunk, amiben minden ellenfelet előbb meg kell ismernünk, majd kihasználnunk a gyengepontjaikat, a Deck13 azonban most lassabban, a betanulásra több időt hagyva mutatja be az új játékelemeket, így fokozatosan mélyítve a harcokat, bővítve a lehetőségek tárházát és persze növelve a kihívást.

A The Surge a tervek szerint valamikor jövőre fog megjelenni, PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!