A videojátékok megjelenési időpontja nemcsak azok készültségi állapotától függ, hanem egy sor más dolog befolyásolja őket, mint például a konkurencia vagy a célhardverek elterjedtsége. A The Witcher 3-ról is csak annyit tudunk, hogy valamikor 2014-ben fog megjelenni, amikor már több Xbox One és PS4 lesz a piacon, mint közvetlenül a karácsonyi szezon utáni hetekben.

Éppen ezért a legtöbb bolt úgy nevezett "placeholder" dátumokat használ; ha egy játék már előrendelhető, belőnek neki egy előrejelzett időpontot, ami általában egy elsejei nap, és amikor jön a hivatalos megjelenés, akkor lecserélik és e-mailben értesítik az előrendelőket. Éppen ezért nem tudni, hogy a The Witcher 3 körül mi folyik éppen, ugyanis az Amazon.com oldalán 2014. szeptember 30. van feltüntetve premierként -- ami nem elseje, de attól még lehet placeholder.

Annyi mindenesetre biztos, hogy a nagy forgalmazók hamarabb tudnak a megjelenésekről, hisz korlátozott időintervallum áll rendelkezésükre a raktárkészletek felhalmozására és a megfelelő reklámra.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!