• A CD Projekt RED vette át a Witcher 3 új változatának fejlesztését
  • Néhány magazin ezt úgy értelmezte, hogy a játék fejlesztői pokolra jutott
  • A CD Projekt vezetői ezt tagadják

Pár napja történt, hogy a CD Projekt RED egy időre elhalasztotta a The Witcher 3: Wild Hunt PS5-re és Xbox Series X/S-re érkező változatának megjelenését. Merthogy a csapat átvette annak fejlesztését az orosz Saber Interactive-tól, és házon belül fogják befejezni. Ám ehhez fel kell mérniük a projekt jelenlegi állását, és emiatt határozatlan időre elhalasztották a megjelenést.

Michał Nowakowski, a CD Projekt üzletfejlesztési részlegének vezető alelnöke szerint ez a „határozatlan időre” kifejezés úgy hangzik, mintha a Witcher 3 új változata fejlesztői pokolba jutott volna. Szerinte erről szó sincs. „Csupán azt mondjuk, hogy játékot házon belül fogjuk befejezni. Kiértékeljük az időnket, ez egy kis vizsgálatot igényel. De ez minden. Szó sincs semmiféle monumentális késésről. Ennél többet nem mondhatok a Witcher next-genről, de ezt a tényt szeretném kihangsúlyozni” – mondta ezt Nowakowski egy befektetői konferenciahívás során.

A konferenciahívás későbbi felében a CD Projekt vezérigazgatója, Adam Kicinski is azt sugallta, hogy az új Witcher 3 változatával nincs sok munka. Elmondása szerint mindössze 15 fejlesztőre és némi külső segítségre van szükségük a projekt befejezéséhez, ami így nem zavar bele a többi a következő játékuk fejlesztésébe.