• Tíz éves a Witcher-trilógia
  • A CD Projekt RED egy hangulatos videóval  köszönik meg a támogatásunkat
  • A csapat jelenleg a Cyberpunk 2077-en dolgozik
  • The Witcher teszt

Kevés olyan játék van, amiről magabiztosan, kétségek kívül kijelenthetjük, hogy részről részre egyre jobb és jobb lett. Ezen ritka gyöngyszemek egyik a Witcher-trilógia, ami bár sosem a hibátlanságáról volt híres (húzzuk csak le a nosztalgia jótékony fátylát és emlékezzünk vissza, milyen orbitális bugok és glitch-ek voltak mindegyik részben), de minden hibáját meg tudtuk bocsátani neki. Mert remek karakterei, története és játékmenete volt, és tényleg részről részre emelte a tétet. És hordjon össze bármit az EDGE, a The Witcher 3: Wild Hunt akkor is a világ egyik legjobb videojátéka.

A harmadik résszel ugyan Geralt története lezárult, de ez valószínűleg még nem jelenti azt, hogy nem térhetünk majd vissza valamilyen formában ebbe a sajátságos fantasy világba (és most nem a Gwentre gondolok). Negyedik rész vagy spin-off (Cirivel a középpontban, hm…), tök mindegy, a CD Projekt RED remélhetőleg egyszer, a távoli jövőben még készít Wicther-játékot. Persze, arra még sokat kell várni, most éppen a Cyberpunk 2077 köti le őket.

De ez most nem fontos, az viszont igen, hogy immár tíz esztendeje, hogy a boltokba került a The Witcher, amit most a CD Projekt RED is megünnepel egy apró, de nagyon hangulatos videóval, ami bizonyára megmelengeti a hozzám hasonló rajongók szívét. Egyben köszönetet is mondanak a tíz éves támogatásunkért, hiszen nélkülünk Geralt kalandjai már rég a feledés homályába vesztek volna, legalábbis videojátékos fronton.