Sokan és sok helyen leközölték, hogy a december 20-án induló The Witcher (Vaják) című sorozat nem a videojátékokat, hanem Andrzej Sapkowski eredeti novelláit és regényeit veszi alapul – amikre ugye a Witcher-trilógia is épült. Ennek ellenére azért itt-ott érezteti a hatását a játék, például a címszereplőt játszó Henry Cavill játékán.

A legutóbbi trailerben Geralt megszólalt, és ha füleltek, észrevehetitek, hogy a hangja tónusa hasonlít Doug Cockle hangjára – ő az, aki három játékon át alakította Geraltot. Cavill az amerikai IGN-nek elárulta, hogy ez nem a véletlen műve.

A színész elmondása szerint az első évad az első két könyvet öleli föl, így nem lesz igazán idő arra, hogy kibontsák: miért lett Geralt az, aki. Emiatt úgy döntött, hogy más fogásokkal próbálja átadni a figura jellemét, például a hangjával. Mivel a játékokkal készült a szerepre, így sokat hallhatta Cockle hangját, és rájött, hogy a könyvek alapján is remekül illik Geralthoz ez a tónus. Bár az akcentusuk más (Cavill a Jersey-szigetről, Cockle Kaliforniából származik), Cavill Cockle nyomán recsegősebbre, halkabbra vette a beszédét, amikor Geraltot alakította. És hát meg kell vallani, nagyon jól tette.

the-witcher-megjottek-az-elso-benyomasok.jpg