14 fordulón keresztül harcoltak a csapatok azért, hogy bejuthassanak Magyarország első felelős ligarendszerű Counter-Strike: Global Offensive tornájának rájátszásába. A TippmixPro CS:GO Masters alapszakaszában 8 alakulat indulhatott el, a rájátszásban viszont már csak a legjobb 4 jut szerephez.

Az talán egy percig sem volt kérdés, hogy a BP5 és a BEE ott lesz a legjobbak között. A BP5 bár veretlenül, de nem tökéletesen zárta az alapszakaszt, hiszen a BEE ellen csak egy döntetlen jött össze, gubiék pedig pár ponttal lemaradva, de így is magabiztosan jutottak tovább a 2. helyről.

A legnagyobb kérdést mindig is a középmezőny jelentette. Sokáig nem is volt továbbjutó helyen például a Linkdown, de még pont időben kapták össze magukat. Az sem volt elhanyagolható fegyvertény, hogy Expr4ind szinte minden meccsükön őrületes formában játszott és ha kellett, akkor cipelte a hátán a csapatot. Távozása után mkay érkezett a Linkdownhoz, aki szintén számtalan szorult helyzetet oldott már meg csapatának.

tmpcsgogeneralbanner-v23.jpg

A Linkdown is bebiztosította továbbjutását már néhány fordulóval az alapszakasz vége előtt, már csak az iTHR és az LLH volt játékban a rájátszásért. Sokat matekoztunk, próbáltuk megjósolni az egyes fordulók lehetséges forgatókönyveit, végül a lehető legszorosabb végjáték alakult ki a két csapat között.

Hetek óta fej-fej mellett haladtak, ami a jobb körarány miatt az iTHR-nek kedvezett. Az utolsó hetekben egyszer sem tudott a Honvéd az iTHR fölé kerekedni, Camperék egyedül abban bízhattak, hogy ellenfelük az utolsó meccsnapon nem szerez majd pontot. Nem így lett, az iTHR 16-14-re verte az IAS-t, innentől pedig már hiába nyerte meg utolsó meccsét a Honvéd is, pontszámban nem tudták megelőzni daMékat, az egymás elleni eredmények és a körkülönbség miatt pedig az iTHR jutott tovább.

A TippmixPro CS:GO Masters 14. fordulójának eredményei:

  • iTHR 16:14 IAS
  • WiLD 2:16 BP5
  • LLH 16:0 PLG (a Plague feladta a meccset)
  • LKD 12:16 BEE

Jövő héten tehát már jön a rájátszás, Magyarország jelenlegi legjobb CS:GO csapatainak küzdelme. A Budapest Five, a Békéscsabai E-sport Egyesület, a Linkdown és az iPon Team Horizon Reapers lesz ott a TippmixPro CS:GO Masters folytatásában, ahol már Bo3-mas meccseket játszanak majd és mindenki a legjobb formájával, extra körökkel készül majd.

Ha szeretnél többet megtudni a TippmixPro és az e-sport kapcsolatáról, akkor kattints ide!

tmp-utols-kor-2021-02.jpg