• Részletek a Titanfall 2 történetéről
  • A Respawn újrameséli az Amerikai Függetlenségi háborút és az Amerikai Polgárháborút
  • A varázslat és a tudomány találkozása lesz a sztori
  • De közben mocskos, emberi és valóságos is egyben
  • Egy tévésorozat is készülhet 

Jó ideje tudjuk már azt, hogy a 2014-es Titanfall egy folytatást kap, sőt, azzal is tisztában vagyunk, hogy a program valamikor 2016 áprilisa és 2017 májusa között fog megjelenni, ezúttal már multiplatform cím lesz (PC, Xbox One, PS4), és egy hagyományos kampányt is kapunk. Most néhány további részlet érkezett, mégpedig a történettel kapcsolatban.

„Az inspirációt a technológia fejlődése és az elkerülhetetlen konfliktus, a háború jelentette, és az, hogy milyen lehet a következő háború. A Titanfall 2-ben több olyan jelenet is lesz, amiben a tudomány a varázslattal találkozik, de földhözragadt marad, mocskos, emberi, valóságos.”

Ezt Jesse Stern, a játék vezető írója (ő jegyezte a Call of Duty 4: Modern Warfare és Call of Duty: Modern Warfare 2 kampányát is) árulta el a sztorival kapcsolatban a Forbesnak adott interjújában. A csapat elképzelése az volt, hogy egy galaktikus hadszíntéren újra elmeséljék az Amerikai függetlenségi háborút és az Amerikai polgárháborút, a telepesek egy új generációjával a főszerepben, akik egy lakhatatlan bolygóról kiindulva új világokat hódítanak meg, közben felvázolva azt, hogy a telepesek munkaeszközeiből hogyan alakultak ki a játékban is látott fegyverek.

Stern továbbá azt is elárulta, hogy egy tévésorozatot is terveznek a Titanfall-univerzumban. Ezt a Lionsgate TV közreműködésében valósítanák meg, de egyelőre nincsenek konkrét tervek, főleg a magas költségek miatt.