• Tovább fog bővülni a Titanfall 2 univerzum
  • Folytatásban és más jellegű játékokban is gondolkodnak
  • Az Operation Frontier Shield DLC rengeteg játékost hozott
  • A Frontier Defense mód a legnépszerűbb játékmódja a Titanfall 2-nek
  • Titanfall 2 teszt

Bár a Titanfall 2 eladásaival a Respawn nem elégedett, ez nem riasztja el őket attól, hogy tovább bővítsék ezt az univerzumot. Ráadásul nem csak a Titanfall 2 DLC-ire gondolnak, de már törik a fejüket azon, hogyan folytatódhatna ez az egész akár harmadik rész, akár más műfajú játékok formájában. Mindezt Vince Zampellától, a Reaspawn vezérigazgatójától tudtuk meg.

„Fontos számunkra, hogy életben tartsuk a franchise-t” – mondta a Gamespotnak. „Még több Titanfall készül, ezt le kell szögeznem. A sorozat kreatív direktora a felelős azért, hogy fennmaradjon és folytatódjon több formátumban. Máson is dolgozunk, amit még nem jelenthetünk be, de sokat invesztálunk a Titanfall-univerzumba.”

A más jellegű játékokra remek példa a jövő héten mobilokra megérkező RTS, a Titanfall Assault. Szavaiból viszont az jön le, hogy a Titanfall 3 egyelőre nincs terítéken, vagy legalábbis olyan kezdeti fázisban lehet, hogy még nem érdemes beszélni róla. Jó hír viszont, hogy a Titanfall 2 nemrég megjelent DLC-je, a Frontier Defense-t is tartalmazó Operation Frontier Shield DLC igencsak megrúgta a játék népszerűségét.

„Ötször annyian játszanak a játékkal, mint megjelenésekor, és jelenleg háromszor-négyszer annyian játszanak a Frontier Defense móddal, mint bármilyen másik többjátékos móddal. Ez lelkesítő számunkra” – fejezte be mondókáját Zampella, de a Respawn Twitter-oldalán még találhatunk – kerekített – számadatot arról, hogy mégis mennyi az a több. Nos, több mint egymillió játékos.

Ugyanakkor nagyon valószínű, hogy az Operation Frontier Shield az utolsó nagy tartalmi frissítés, mert ahogy Zampella megemlítette: új dolgokat szeretnének csinálni.