Már lehet jelentkezni a Titanfall bétatesztelésére, mely az előzetes pletykáknak megfelelően valóban február 14-én veszi kezdetét. Ahhoz, hogy valaki belépőkulcsot kapjon, nem kell mást tennie, mint ellátogatnia a hivatalos oldalra, ahol egy, az Origin profillal való bejelentkezés és a rövid kérdőív kitöltése után már csak várnunk kell arra, hogy megjöjjön a kód. A csapat azt ígéri, hogy aki jelentkezett, az legkésőbb február 17-én éjfélig visszajelzést kap arról, hogyan csatlakozhat, vagyis nem mindenkinek garantált a bejutás, még azoknak sem, akik előrendelők.

A bétatesztelésben a PC és az Xbox One platform vesz részt, s aki bejut, az három játékmódban próbálhatja ki magát. Az Attrition lényegében egy hagyományos TDM, a Hardpoint Domination a pálya három, stratégiai fontosságú pontjának megszerzését kéri a csapatoktól, a Last Titan Standing meccstípusban pedig mindenki egy titán pilótafülkéjében kezd, nincs respawn és friss titán, s addig tart a mérkőzés, ameddig az utolsó robot össze nem esik.

A béta hivatalos bejelentése mellé érkezett egy friss kedvcsináló videó is, ami arra invitál minket, hogy csatlakozzunk az IMC és a Militia közötti ádáz háborúba.