A Respawn Entertainment némi új információt osztott meg velünk a Titanfall háttértörténetéből, amiről elöljáróban tudni kell, hogy nem túl megkapó és nem is igazán eredeti, de egy multiplayer mód csatározásai mellé kiváló szolgálatot fog tenni.

A történet középpontjában az IMC és a The Militia áll, melyek egységei a Földi kolóniarendszer peremterületén vívják ádáz csatájukat. Az IMC, vagyis az Interstellar Manufacturing Corporation egy kis cégként kezdte meg pályafutását a robotgyártó Hammond Engineering zászlaja alatt, ám az évek során a termékeik egyre nagyobb keresletének köszönhetően, illetve a technológiáikkal, a felvásárlásaikkal és egyéb ügyes üzleti manővereikkel egy hatalmas, kolonizáló órássá változtak, amely a központi rendszerek támogatását élvezve szabadon garázdálkodhat a peremterületen még több nyersanyag után kutatva, s lecsapva az értékes kereskedelmi útvonalakra.

Az IMC egyik fontos alakja Graves altengernagy, akit a peremterületeken vívott harcok főparancsnokának tettek meg. Emberünk egy igazi fenegyerek, aki gyakran személyesen irányítja a csapatait, illetve nem éppen megszokott taktikákat alkalmaz, így veszélyes ellenfél. Hasonlóan veszedelmes azonban Blisk is, egy dél-afrikai származású zsoldos, aki drága pénzért hírszerzéssel támogatja az IMC törekvéseit, s noha első megbízatásának lejárta után dúsgazdagon távozhatott volna, meghosszabbította a szerződését a még több pénz és persze a rombolás reményében.

Végezetül IMC fontos tagja még a Spyglass platform, ami a vállalat óriási számítógépes hálózatának emberi testet öltött formája. A robot egy, a Spectre platform alapjára épített gyalogsági egység, mely feláldozhatósága miatt gyakran használatos a terepen, hogy közvetlen támogatást nyújtson.

titanfall-imc.png

Mindezzel szemben a The Militia látszólag kevés eséllyel rúg labdába, ugyanis egy szedett-vetett bandáról beszélünk, ami javarészt földművesekből, rablókból és kalózokból áll, akik nem mindig értenek egyet egymással, ráadásul a működésük eléggé tagolt, a hadsereg ugyanis brigádokra oszlik, s ezek felügyelnek a peremvidék egyes szektorai felett. A The Militia mellett szól azonban az, hogy méretük összevethető az IMC seregével, a közös ellenfél pedig okot ad arra, hogy együttműködjenek.

A Titanfallban a The Marauder Corpsszal fogunk közelebbről megismerkedni, amely egy nagyobb brigád részét képezi. A központi alak itt MacAllan, a Titan háború kidekorált veteránja, aki Graves altengernagy alatt szolgált az IMC-ben töltött ideje alatt, ám lázadást szított az Odyssey fedélzetén, miután tudomást szerzett arról, mit művel az IMC a peremterületek lakóival. Őt segíti Bish, akivel alaposan kicseszett az IMC, így jobb híján a The Militia oldalára állt hírszerzéssel foglalkozni, illetve velünk tart Sarah  is, aki, miután gyerekkorában a családját és több közeli barátját is elvesztette az IMC hadigépezete miatt, bosszút fogadott, s most a The Militia egyik legjobb ügynöke. 

titanfall-the-militia.jpg