• Kamasz fiúk öltönyben járják a Minyonok vetítéseit, banánhéjat dobálnak, tapsolnak és hangoskodnak
  • Egyes mozihálózatok kitiltanák őket, a Universal stúdió viszont üdvözli a kamasz mozgalmat
  • Egyetlen hét alatt 216 millió dollárt keresett az animációs mese, ami a hazai mozikban is látható

Míg a Stranger Things túlszárnyalta a Nyerd meg az életed nézettségét, és már 1,15 milliárd megtekintett percet tudhat magáénak – ráadásul Kate Bush ott tanyázik a slágerlisták és a Spotify krémjében –, a mozis statisztikák közel sem olyan fényesek. A héten leginkább a pangás jellemzi a filmszínházak kínálatát, persze a július eleji uborkaszezonra is jut nagyprodukció. Mi több, a Minyonok: Gru színre lép hatalmas siker. Egyetlen hét alatt 216 millió dollárt keresett az animációs mese, a tengerentúlon pedig megosztó mozgalom szerveződött a vetítések apropóján.

#GentleMinions

A #GentleMinions hívószó mentén „kamaszfiúk klasszikus öltönyben csapatostul megszállják a mozikat, a film végén tapsviharban törnek ki, banánhéjat dobálnak a moziteremben, jelentőségteljesen vonulnak a multiplexben fel és alá, továbbá hangoskodnak és általában igyekeznek jól érezni magukat, ami oly jellemző erre a korosztályra” – közölte a hazai forgalmazó. A hazánkban egyelőre nem jelentkező mozgalom persze kevéssé tetszik a moziüzemeltetőknek, több angol hálózat nem ad el jegyet a ráutaló magatartást tanúsító fiúcsapatoknak.

A Universal reakciója

A TikTok videókon nyomon követhető akciókat annál inkább értékeli a film mögött álló Universal stúdió. Twitter oldalukon üzentek a tiniknek: „Mindenkinek, aki öltönyben látogatja a #Minyonokat: látunk és imádunk benneteket.”

Minden idők legsikeresebb animációs filmjei

A 2015-ös Minyonok egyébként minden idők negyedik legsikeresebb animációs filmje lett. Az azóta készült epizódok nem kerültek az 1,158 milliárd dolláros bevétel közelébe, viszont a jelenlegi jegyeladásokkal és a fokozott nézői figyelemmel is maradéktalanul elégedett lehet a Universal. Nektek mi a véleményetek a kamaszok mozgalmáról, esetleges túlkapásaikról? Írjátok meg kommentben!

kepernyokep-2022-07-06-135917.jpg
(Minden idők legsikeresebb animációs filmjei: A kép forrása: The Numbers)

Minyonok: Gru színre lép

  • Gru kócos hajú, trapéznadrágos kertvárosi kiskamasz, akinek leghőbb vágya, hogy egyszer a világ urává váljon. Pályázik is az Álnok Hatos nevű szupergonosz szupercsapat vezetői posztjára, amikor azonban túljár a félelmetes brigád eszén, a csúcsgonoszok halálos ellenfelévé válik. Végül William Kéz és a folytonos galibát okozó minyonok segítségével menekülni kényszerül. Már mozikban.