• Július 21-én kezdődnek a Dűne 2 helyszíni munkálatai Budapesten 
  • Az észak-olaszországi Altivole különleges temetőjében előforgatás zajlik
  • Csatlakozik a stábhoz Christopher Walken, Florence Pugh, Léa Seydoux és Austin Butler
  • Az első részről írt kritikánkat itt olvashatjátok

Sajtóértesülések szerint a Legendary Entertainment égisze alatt holnap megkezdődnek a Dűne második részének helyszíni munkálatai. Az észak-olaszországi, Trento és Velence között található Altivole városába érkezik egy szűk stáb kétnapos előforgatásra. A nagyjából hatezres lakosságú település nevezetessége a Brian család temetője, amit Carlo Scarpa tervezett a hetvenes években. Az szakrális épületekben ősi japán, bizánci és modernista elemek keverednek. Ránézésre tökéletes helyszínként szolgálhatnak a Frank Herbert regényeit adaptáló film számára.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Olaszországból Budapestre költözik majd a teljes produkció július 21-én. Érdemes lesz figyelni a híreket, hogy milyen helyszíneket és díszletet találnak az alkotók a fővárosban, ami egyébként az első epizód munkálatainak otthonául is szolgált. A jelenlegi tervek szerint 2023. november 17-én küldi mozikba az új filmet a Warner Bros.

Denis Villeneuve ezúttal is illusztris színészgárdát irányíthat. Jason Momoa és Oscar Isaac karaktere ugyan elhalálozott a nyitányban, Christopher Walken, Florence Pugh, Austin Butler és Léa Seydoux újoncként csatlakozik a produkcióhoz.

Természetesen visszatérnek a korábbi főszereplők, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, az antagonisták oldalán Stellan Skarsgård, illetve a fremenek képviseletében Javier Bardem és Zendaya.

1646773968lactrice-du-mcu-florence-pugh-en-discussion-pour-rejoindre-lactrice.jpg
(A kép forrása: LBE News)

A második rész ott veszi fel a fonalat, ahol a cselekmény félbeszakadt: Paul Atreides anyjával a fremenek közé kerül, célja pedig az értékes fűszermezőket rejtő Arrakis bolygót felszabadítani a Harkonnen-ház megszállása alól. Villeneuve ígérete szerint jobban elmerülünk majd a történet mélységében és a karakterek, így a démoni Vladimir Harkonnen báró személyiségében.

(A képek forrása: My Corner of Italy, Wander Through Culture, Flickr, Pinterest, RIBApix, Mapcarta, The Twentieth Century Society, Associazione Nazionale Cittá dell’Olio, Grey Magazine, Magico Veneto)