• Léa Seydoux tárgyal az Atreides-szövetséges Lady Margot Fenrig szerepéről
  • Újonnan csatlakozik a stábhoz Christopher Walken, Florence Pugh és Austin Butler is
  • Idén kezdődik a budapesti forgatás Denis Villeneuve rendezői vezényletével
  • Az első részről írt kritikánkat itt olvashatjátok

Újabb sztárszínész csatlakozhat a Dűne 2 stábjához. Nem mintha a nyitóepizódban nem szerepelt volna kellő mennyiségű csillag – bár Jason Momoa és Oscar Isaac karaktere elhalálozott a történet során , a második felvonásban még népesebb hollywoodi seregszemle következik. Sajtóértesülések szerint Léa Seydoux tárgyalásokat folytat a Warnerrel. Valószínűleg Lady Margot Fenrig szerepét kapja majd, aki Frank Herbert regényeiben az Atreides-ház szövetségeseként segít bosszút állni ellenfeleiken.

Christopher Walken, Florence Pugh és Austin Butler egyébként már aláírt a produkcióba. Előbbiek az ismert világegyetem ura és parancsolója, IV. Shaddam Padisah császárt és lányát, Irulan hercegnőt alakítják, míg a Volt egyszer egy… Hollywoodból ismert Butler egy Harkonnen szerepében tűnik fel. Visszatér a vászonra Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, az antagonisták oldalán Stellan Skarsgård, illetve a fremenek képviseletében Javier Bardem és Zendaya.

A második rész ott veszi fel a fonalat, ahol a cselekmény félbeszakadt: Paul Atreides anyjával a fremenek közé kerül, célja pedig az értékes fűszermezőket rejtő Arrakis bolygót felszabadítani a Harkonnen-ház megszállása alól. Denis Villeneuve ígérete szerint jobban elmerülünk majd a történet mélységében és a karakterek, így a démoni Vladimir Harkonnen báró személyiségében. A forgatás idén nyáron kezdődik Budapesten.