Május 4-én nyolc csapattal indul útjára a TippmixPro CS:GO Masters tavaszi szezonjának alapszakasza. A négy-négy meghívott és selejtezős csapat igazán izgalmas felállásokkal vág neki a heteken átívelő kihívásnak. Ráadásul a jól ismert veteránok mellett rengeteg új arcot is láthatunk majd idén – ez kifejezetten örömteli a magyar Counter-Strike számára. De kikre lesz érdemes odafigyelni a korábbi szezonok eseményei, esetleg az egyéni performanszok alapján? Van pár biztos tippünk!

COOLIO – DOMINATION

Fercsák „coolio” András tavaly az ONYX színeiben irányító játékosként megnyerte a TippmixPro CS:GO Masterst a csapatával. Az a felállás 2022-ben egyértelműen a legjobbnak számított Magyarországon, azonban az év végére a játékosok elhagyták a korábbi szervezetüket és külön utakon folytatták. Coolio nélkül viszont nincs TMP CS:GO Masters! Nemrég ezért le is igazolta őt a DomiNation, így összeállt a tavalyi bajnok csapat magja ennél, a Counter-Strike világában még mindig újnak számító szervezetnél.

Fontos változás még, hogy immáron nem coolio felel a stratégiáért – ez Aaron feladata lesz. Coolio ezúttal a számára régi-új lurker pozícióban tündökölhet majd, ami az elmondása szerint végre lehetőséget ad neki arra, hogy a célkeresztjére fókuszáljon a többiek játéka helyett. Ha pedig abból indulunk ki, hogy tavaly is milyen hatása volt egy-egy villanásának a győzelmek felé vezető úton, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy lesz miért félnie a többi csapatnak idén tavasszal!

FLEAV – DOMINATION

Fodor „fleav” Levente sokak számára a korábbi szezonokban mindig kimagaslóan teljesítő Budapest Five játékosaként ugorhat be először, annyira összefort a nevük. A néhány évvel ezelőtt még csak a szárnyait bontogató, de elképesztően tehetséges riflerből megbízható AWP-s vált az évek alatt. Fleav életében pedig nemrég egy újabb változást jelentett, hogy lecserélte a kéket és egy másik csapat, a DomiNation színeiben indul el a dicsőség útján a TMP CS:GO Mastersen. Bár egy ideje nem játszottak együtt az új csapattársaival egy csapatban, nagyon is jól ismeri őket. Ezért az a fajta természetes összeszokottság, alapvető színvonval, ami ezt az ötöst jellemezheti, nagyon komoly kihívás elé állíthatja az ellenfeleiket. Arról nem is beszélve, hogyha fleav megindul a sniperrel, akkor nincs kör, ami ne lehetne nyerhető a számára!

SC0RCH – ILLÉS AKADÉMIA SPIRIT

Kocsis "Sc0rch" Zsombor igazi multitálentum ezen a ponton, hiszen amikor nem CS:GO-val játszik, akkor CS:GO-ról beszél kommentátorként vagy alkalomadtán még a következő generációt is kisegíti pár hasznos tippel edzőként. Az ő története szorosan összefűzödött az évek alatt a Lenovo Legion Honvédéval. Aztán tavaly jött az éles váltás, amikor már a PTE PEAC-cal indult el a TMP CS:GO Masters nyílt selejtezőjén. Ott az alsó ágról bejutva a csapat nem bírt el az erősebb mezőnnyel, ezért gyors véget ért számukra a küzdelem. Ez alighanem keserű ízt hagyott a játékosok szájában, főleg Sc0rchéban, akinek már a partvonalról kellett végignéznie, ahogyan a korábbi szervezete egészen az elődöntőkig menetelt.

De idén Sc0rch is új mezben tér vissza, hiszen az Illés Akadémia Spirit a tavalyi PTE PEAC magjából építkezve létrehozott felállását fogja erősíteni. Mellette pedig olyan jól ismert TMP CS:GO Masters veterán játékosok tűnnek majd fel, mint gbk vagy vizer. Nem tudni még, hogy mire számíthatunk tőlük a tavalyi szereplés alapján. De amiben biztosak lehetünk, hogy tapasztalat bőven akad majd a tarsolyukban, ami a rengeteg fiatal, újonc ellenféllel szemben még nagyon sokat érhet, amikor játéknapról játéknapra a legjobbat kell nyújtani minden körülmények között.

A TippmixPro CS:GO Masters alapszakaszát májusban minden csütörtökön és vasárnapon élőben közvetíti az Esport1TV. Semmiképp se maradjatok le róla!