• A Newzoo kutatása szerint több mint 1 milliárd női játékos van már
  • Több mint egyharmaduk azonban csak mobilos címekkel játszik

Mivel a videojáték, mint hobbi a mobilos címek elterjedésének köszönhetően most már elég széles skálán értelmezhető, ezért nem meglepő, hogy egyre többször hallani a női játékosok számának megnövekedéséről. Erről szól a Newzoo legújabb jelentése is, amely arról számol be, hogy a videojátékosok 46 százaléka nő - ez több mint 1 milliárd embert jelent.

tobb-mint-1-milliard-noi-gamer-van-mar-egy-friss-kutatas-szerint.jpg

A férfiak és a nők videojátékos szokásai között persze jókora eltérés tapasztalható. A Newzoo nyolc különböző kategóriába sorolta be a játékosokat aszerint, hogy milyen szerepet töltenek be náluk a videojátékok, és a nem szerinti összetétel erős eltérést mutat.

A férfiaknál a Cloud Gamer (21%) a leggyakoribb, aki csak akkor költ hardverre, ha muszáj, és főleg free-to-play, illetve leárazott címekkel játszik, majd a gaminget leginkább csak az üresjáratok kitöltésére használó, és főleg mobilon játszó Time Filler (19%) következik, a videojátékokat első számú hobbinak tekintő Ultimate Gamer pedig csak a harmadik (15%).

A nőknél ezzel szemben magasan a Time Fillerből (36%) van a legtöbb, majd a Cloud Gamer (17%), illetve a játékokat elsősorban inkább néző, mint játszó Popcorn Gamer (14%) kategória következik. Ebből is látszik, hogy bár a nők száma valóban megnőtt, számukra ez továbbra is jóval kevésbé hangsúlyos hobbi, mint a férfiaknak.

Nemrégiben egyébként az ESA is közzétett egy kutatást a gamerek kapcsán, amiben a játékosok és az iparág helyzetét is vizsgálták.