Itt az ünnepi szezon, a felelőtlen költekezés és a bejgli időszaka és bár a karácsonynak vége, az év végi akciók még bőven tartanak. A különféle netes áruházakban körülnézve pedig szembejönnek a DLC hegyek, melyekért esetenként többet is leszurkolhatunk, mint a hozzájuk tartozó alapjátékért – köztük néhány olyan fölösleges, pofátlan pénzlehúzással, amit minimum ingyen kellett volna adjanak, vagy a „gazdatesthez” tapasztva. De van olyan is, amit inkább nem is kellett volna kitalálni sem.

The Saboteur – add ide a didit

Bizony, bizony, a férfiember már csak ilyen, hajlandó a digitális didkókért is fizetni. Felismerték ezt a The Saboteur esetében is, így kerülhetett bele az a nagyjából ezer forintos DLC (3 euró), melyért a vöröslámpás negyed lányai ledobják az amúgy is ledér felsőrészt és topless táncikálnak és járkálnak. Megérte, nem?

top5-saboteur.jpg

Mortal Kombat – Press ’F’ for Fatality

Azt hiszem, mindannyiunk emlékezetében elevenen él, a Mortal Kombat X mellé osztogatott könnyített kivégzés, teljesen abszurd módon ezerötszáz forintért (5 euró) 30 darab könnyített kivégzést vásárolhattunk. Sebaj, egy kis pénzért profinak érezhetted magad, ha már egy öt gombos szekvencia megjegyzése gondot okoz. Az új rész közeledtével pedig kíváncsian várjuk, hogy milyen nettó baromsággal rukkol elő a Netherrealm Studios…

top5-mkx.jpg

Resident Evil 2 Remake – OST csak előrendelőknek

Még nem jelent meg a Resident Evil 2 felújított változata, de már feszegeti a határait, és a sorozat rajongóit azzal akarja rávenni az előrendelésre, hogy az eredeti (igen, a 20 éves) hanganyagot (Original Soundtrack, OST) csak nekik adja oda. Persze valószínűleg idővel majd megvehetjük pénzért is, de jobb helyeken a nem liszenszköteles OST ingyen jár a felhasználóknak.

top5-resi2-ost.jpg

Metal Gear Solid V – biztos, ami biztos

A Metal Gear Solid 5 egy jó játék, csak ne került volna kapzsi kiadó kezébe, bizony, a Konami (és úgy általában a japán kiadók) viszi a prímet a lehúzós DLC-k terén. Nem maradhatott ki a legendás sorozat sem, melyben előretolt bázisainkat (Forvard Operating Base, FOB) biztosíthattuk egy kis játékbeli valutáért cserébe – melyet persze legegyszerűbben valódi pénzen szerezhettünk meg. Ja, és a legszebb, hogy csak időszakos biztosítást köthettél…

top5-mgs5.jpg

Metal Gear Survive – fizess, hogy ments

Friss emlék a Metal Gear Survive, mely egyrészt egy huszadrangú „túlélős” játék lett, de ahhoz, hogy ne egy karaktert indíthass, bizony bele kellett nyúlni a pnztárcába. Persze idővel ezeket is feloldhattad a játékkal töltött idővel, a kérdés csak az, hogy a sorozattól abszolút távol álló, egy divathullámot meglovagoló és teljesen átlagos játékkal ki játszik annyit, hogy két karakter kelljen. Nem, ez nem mentség.

metal-gear-survive.jpg