Amíg a videojáték-ipar (legalábbis a bevételeket tekintve) egyelőre kevésbé, addig a filmipar annál inkább megérezte a koronavírus-járványt és annak negatív hatásait. Egy kezünk is bőségesen elég arra, hogy megszámoljuk, hány nagyobb bemutató volt az elmúlt pár hónapban, ráadásul a jövő sem fényes egyelőre, hiszen alig van olyan hét, hogy ne jelentenének be egy vagy több komolyabb csúszást. Hogy mikor tündökölhetnek újból régi fényükben a mozik, azt egyelőre lehetetlen megmondani, annyi jó hírünk azonban van, hogy azért maradt még néhány komolyabb bemutató 2020 végére. Össze is gyűjtöttünk nektek közülük ötöt, melyeknek már mind van hazai dátuma, és bízunk abban, hogy egyikük sem csúszik át a jövő évre.

ujabb-kepregenyfilm-csuszik-a-wonder-woman-1984-premierjet-is-kesobbre-toltak.jpg

Freaky

  • Hazai premier tervezett időpontja: november 26.

A Blumhouse horrorműhelye ebben a zaklatott időszakban sem pihen, és –bár a halloweenról kissé lecsúszva, de – idén ősszel is érkezik egy kifejezetten tömegeket becélzó alkotás a Freaky című slasher-vígjáték képében. A film rendezője Christopher Landon, akinek a Boldog halálnapot! két részét is köszönhettük, és ezúttal is kapunk egy kis csavart az egyszerű horrorkomédia mellé egy testcserés támadás formájában. A Freaky főhőse a Kathryn Newton (Hatalmas kis hazugságok, Szűzőrség) által alakított Millie aki nem éppen a legmenőbb csaj a gimiben, amit csak tetéz az a nem éppen kellemes esemény, hogy az egyik este áldozatául esik a hírhedt sorozatgyilkosnak. A történet azonban ezzel közel sem ér véget, a Böllér mágikus tőre miatt ugyanis ő és Vince Vaughn (Ünneprontók ünnepe, Büntető ököl) testet cserélnek, így a lánynak a pszichopata bőrében boldogulva kell megpróbálnia visszaszereznie a testét.

Monster Hunter – Szörnybirodalom

  • Hazai premier tervezett időpontja: december 3.

Az 1997-es Halálhajó után bizonyára kevesen gondolták volna, hogy Paul W. S. Anderson pályafutása nagy részét videojáték-adaptációk készítésével fogja tölteni, végül azonban így történt, a Resident Evil után pedig most egy újabb projektbe fogott bele feleségével, Milla Jovovich ugyanis ezúttal is főszerepel neki. Az alapanyagot pedig most is a Capcom szállítja, hiszen a Monster Hunter is a japán cég szellemi terméke, az akciófilm pedig egy elit katonai alakulat körül forog, akik egy portálon keresztülhaladva egy különös világban találják magukat. A hatalmas szörnyekkel teli univerzumból pedig nem lesz könnyű hazajutniuk, de szerencsére összefutnak egy vadásszal Tony Jaa (Ong Bak, A sárkány bosszúja) személyében, aki segít nekik boldogulni.

Free Guy

  • Hazai premier tervezett időpontja: december 10.

A több Stranger Things-epizódot is rendező Shawn Levy igencsak otthonosan mozog a vígjátékok világában, hiszen olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint az Éjszaka a múzeumban vagy a Párterápia. Következő filmje pedig nekünk, gamereknek különösen kedvesnek bizonyulhat majd, hiszen a Free Guy tulajdonképpen egy open world videojátékról szól. Főszereplőnek egy igazi sztárt sikerült megszerezni Ryan Reynolds (Deadpool, Six Underground) személyében, aki egyszerű NPC-ként tengeti mindennapjait a virtuális univerzumban, amikor egyszer csak öntudatra ébred, és úgy dönt, hőssé válik. Ezt követően pedig megkezdődik a versenyfutás az idővel, Guynak ugyanis meg kell mentenie Free City-t, mielőtt a fejlesztők leállítanák a játékot.

Halál a Níluson

  • Hazai premier tervezett időpontja: december 17.

Kenneth Branagh azon kevés színész egyike, akit idén láthattunk már komoly blockbusterben, a Tenet főgonosza után pedig most hősként tér vissza – szó szerint, a Gyilkosság az Orient expresszen után ugyanis ismételten magára ölti a Agatha Christie híres nyomozója, Hercule Poirot szerepét (és persze komikus bajszát). A helyszín ezúttal Egyiptom, ahol gyilkosság történik a Karnak hajón, a belga nyomozónak pedig rá kell jönnie, hogy az utasok közül ki lehet a bűnös. A színészgárda pedig most is impozáns, hiszen olyan ismert neveket találunk a Halál a Níluson stáblistáján, mint Annette Bening, Gal Gadot, Armie Hammer vagy Letitia Wright.

Wonder Woman 1984

  • Hazai premier tervezett időpontja: december 24.

Gal Gadot alig néhány nappal később ismét látható lesz, méghozzá immáron főszereplőként, karácsonyra ugyanis a DC-rajongók megkapják az idei év első (és úgy tűnik, egyetlen) képregényfilmjét a 2017-es Wonder Woman folytatása, a Wonder Woman 1984 képében. Ahogyan arra a cím is utal, igen nagyot ugrunk előrefele az időben, hiszen az új rész már a hidegháború érájában játszódik, Diana oldalán pedig ezúttal is ott lesz Chris Pine, akiknek ezúttal Cheetah-val (Kristen Wiig) és Maxwell Lorddal (Pedro Pascal) kell szembenézniük. A rendezői székben most is Patty Jenkinst találjuk.