Bizonyára sok olvasó szerette a Stalker (nem pontozok, nincs az a pénz) játékokat, és ebből kifolyólag várja a hivatalos második részt, melyet tavaly augusztusban jelentettek be hivatalosan a GSC munkatársai úgy, hogy előtte már hosszasan és sokat meséltek az állítólag évek óta fejlesztés alatt álló, multiplatformnak tervezett játékról. Továbbá a Stalker a PC-exkluzív akciójátékok egyik utolsó bástyája, így különösen fájdalmas lenne, ha nem folytatódna a franchise.

S.T.A.L.K.E.R. JátékképekS.T.A.L.K.E.R. JátékképekS.T.A.L.K.E.R. Játékképek

Tegnap aztán Dmitrij Bourkovszki, a GSC egyik volt alkalmazottja szomorú tweettel sokkolta a játékosokat: kiírta, hogy a GSC-t bezárták, a Stalker 2-t pedig törölték. A játékosok felháborodására a GSC egy gyors twitteres cáfolattal reagált, melyet azonban hamarost töröltek a twitterről, és Bourkovszki egy másik üzenetével helyettesítették:

"Nem reklám. A GSC-nek vége."

Nem sokkal később kiderült, hogy
Bourkovszki már nem is dolgozik a GSC-nél, hanem a Mail.ru játékokkal kapcsolatos főnöke. Bár ez jó jelként is értelmezhető, a sztori rögtön furcsább fordulatot vett.

Szergej Galyonkin, a Stalker-sorozat kiadását intéző 1C Multimedia marketingigazgatója írt egy blogbejegyzést a stúdió bezárásáról, kész tényként tálalva, hogy a GSC és a Stalker 2 a múlté.

Sajnos a fejlesztők még nem reagáltak hivatalosan. Mi reménykedünk.

(A képek az első Stalkerből, a Shadow of Chernobylból valók.)