Nem is olyan rég számoltunk be róla, hogy az egyébként roppantmód ígéretes Torment: Tides of Numenera nem fog megjelenni 2014 folyamán. A Kickstarter-szökevény szerepjáték, ami egyébként a legendás Planescape Torment szellemi utódja annak erdeti alkotógárdájától, 2015 első felére csúszott, ám a csapat szerint a fejlesztés olyan nagy terhet jelent számukra, hogy ezt az képlékeny időszakot sem tudják garantálni. Szóval ja, a játék még tovább csúszik, hurrá.

Az InXile közleménye szerint egyébként a nagy nyomás csak jót tesz a programnak, főleg most, hogy a Wasteland 2 már gyakorlatilag kész, és a teljes csapat a Torment: Tides of Numenera fejlesztésére koncentrálhat. Mint írták, a Kickstarterről befolyt összeg nem kevesebb mint 80 százaléka még mindig a csapat zsebét nyomja, így nagyon sok olyan lehetőség adódik, amit eddig el kellett vetniük, mert nem tudták, hogy a Wasteland 2 elég sikeres lesz-e ahhoz, hogy foglalkozzanak a merészebb ötletekkel.

Mivel azonban a plusz dolgok sok időt igényelnek, ezért mostantól a céldátum 2015 negyedik negyedéve, azaz a jövő karácsonyi időszak. Persze egy Steam Early Access megjelenés még bejátszhat.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!