• A Transverse egy sci-fi MMORPG a Mechwarrior Online fejlesztőitől PC-re
  • Fizikai alapú űrcsaták minden mennyiségben
  • Teljes szabadságot ígérő játékmenet
  • Érdekesnek ígérkező történet a két fejlődési utat bejárt emberiségről
  • A Piranha Games a mi segítségünket kéri a Transverse elkészítéséhez

A Mechwarrior Online után a Piranha Games egy teljesen új, nem kevésbé ambiciózus projektbe fogott -- ez a Transverse. A galaxis egy távoli szegletébe, a Fringe névre hallgató területekre vivő, a huszonnegyedik században játszódó sztoriban az emberiség már túllépte a halandó létet. Itt a játékos ural mindent, beleértve azt is, hogy megválassza saját emberségét.

A Transverse egyik legérdekesebb eleme mindenképpen a történet lesz, amely az emberiséget két frakcióra osztotta. Az egyikben, a Sol Republicban a Naprendszerben maradt „hagyományos” emberek élnek, a másikban a Fringe-re költözött transhumánok, akik mesterségesen továbbfejlesztve magukat ledobták halandó testüket. Míg a Földön az emberek jól szervezett társadalomban élnek, a Fringe területein a szabályokat az életben maradás mikéntje határozza meg. Természetesen a két fél nem bírja ki, hogy ne lövöldözzenek egymásra űrhajóikon.

A játékmenet hasonló lesz a Mechwarrior Online-hoz, vagyis űrhajóink alrendszereinek menedzselése döntő fontosságú a főleg közelharcokra épülő összecsapásokban. Sebesség, tűzerő, strapabíróság, ezekre kell majd gondosan ügyelnünk, ám eme rendszerek, akárcsak a mechák esetében, hajlamosak a hőtermelésre -- az meg ugye gáz, ha az űrben leég a motor. A fizika inspirálta csatákat amúgy a Piranha Games kifejezetten változatosra ígéri.

A játékban a szabadságunk maximális lesz, rengetegféle sorsot választhatunk magunknak. Lehetünk törvénytisztelők és törvényen kívüliek, fosztogatók vagy kereskedők, szövetségre lépett zsoldosok, magányos fejvadászok vagy bandába verődött kalózok, és így tovább. Választásunk kihat ránk és természetesen a galaxisra, hiszen az működő gazdasággal bír majd, aminek mi is szerves részei leszünk.

A játék tehát afféle olvasztótégelye lesz a Babylon 5-nek, a Fireflynak, a Battlestar Galacticának és az EVE Online-nak, csupa olyan sci-fi alkotásnak, amelynek remek ötleteit szívesen látja az ember egy videojátékban.

A Piranha Games természetesen önerőből nem tudná a tető alá hozni terveit, ezért a közösség segítségét kéri a Transverse hivatalos honlapján. Akárcsak a Star Citizen esetében, ahogy vastagodik a buksza, úgy lesz egyre több jóság a játékban, így például egymillió dollár kellene nekik ahhoz, hogy megvalósítsák az űrrepülést, másfél milliónál jönnének az építhető hajók, kettőnél a csaták, két és félnél a gyűjtögetés. Persze a pénzünkért nemcsak a játék bővül, 30 dolláros támogatásért már megkapjuk a Transverse digitális változatát az Explorer Pack részeként, míg 120 dollárért már a Pirate Pack extráit tudhatjuk a zsebünkben.