• Túlóráért jegyeket kapnak a Marvel’s Avengers fejlesztői
  • Ezeket a jegyeket aztán szerencsejátékon nyert ajándékra válthatják

A rendszeres túlóráztatás sajnos nem ritka a játékfejlesztés világában, és bár vannak helyek, ahol a vonatkozó szabályozások előírják a dolgozók kifizetését (pl. Lengyelország), mások nem ilyen szerencsések. Akadnak stúdiók, ahol nemes egyszerűséggel közlik, hogy a túlóra nem kötelező, de ha nem jössz, akkor többet ne is gyere - ami lássuk be, egyenlő egy fenyegetéssel. Valahol a kettő között helyezkedik el a Crystal Dynamics egyedi jutalmazási rendszere, melyet a nemrég elcsúsztatott Marvel’s Avengers fejlesztői számára alkalmaz.

Jason Schreier (Kotaku) korábban már az Anthem fejlesztése kapcsán is közölt tényfeltáró cikket, és általánosságban véve megbízható iparági forrásnak számít. Tőle tudjuk újfent azt is, hogy a Marvel’s Avengers fejlesztése körül sem ritka a túlóra, és hogy a stúdió a túlóráért cserébe jegyeket oszt az alkalmazottainak - ezeket a jegyeket aztán egyfajta zsákbamacskára fordíthatják, ahol ajándékutalványtól a blu-ray lejátszóig különféle díjakat nyerhetnek.

marvels-avangers-kaptin-amerika.jpg

Nem tudjuk eldönteni, hogy ez mennyire jó megoldás, hiszen nem oldja meg az alant fekvő problémát (a kötelező túlórát), csupán egy álságos és egyenlőtlen rendszerrel letakarja azt. Persze sem megoldás, de a legtisztább módszer továbbra is a túlóra magasabb százalékkal való kifizetése.