A Dontnod Entertainment valamivel több, mint két hónapja jelentette be a Twin Mirror cíú játékát, melynek a főszereplőjéről már tudunk jó néhány dolgot, most pedig Sam néhány különleges képességére is fény derült. A férfi oknyomozó riporterként dolgozik, de egy nap emlékek nélkül ébred, véres pólóban, így ki kell derítenie mi történt.

Ebben két játékmechanikai elem lesz segítségére, melyet a fejlesztők Mind Palace-nek, illetve Double-nek neveztek el. Az első segítségével Sam képes múltbéli emlékeket újraalkotni, vagy összerakni lehetséges események forgatókönyvét. A játék során ezt a képességet rendszeresen edzeni kell majd, hiszen az emberi elme a fájdalmas pillanatokat elrejti.

 twin-mirror-release-date-555x328.jpg

A Double pedig Sam belső hangja, ami Sam alakját felvéve mindig szarkasztikus módon mondja el véleményét az egyes dolgokról. De vajon segíteni akar? Vagy a megvezetés a célja? A Dontnod alkotói nagyon büszkék erre a két elemre, jövő év elején pedig már mi is megtapasztalhatjuk, hogyan működnek ezek. Ugyanis az első negyedévben már megjelenik a háromepizódos játéksorozat első része, várjátok?

Köszönjük a PlayStation Magyarországnak, hogy élőben tudósíthatunk a Gamescom-ról.