Az Aliens: Colonail Marines című fertelmet folyamatosan támadják a csalódott rajongók, teszik mindezt megannyi internetes médiumon keresztül, nap mint nap, egyre durvább hangot megütve. A szitkozódás fő helyszínévé vált a Twitter, ahol a játékot fejlesztő Gearbox Software alapítóját, Randy Pitchfordot ostromolják a szokottnál is nagyobb hévvel a magukat kizsákmányoltnak érző játékosok.

Ahogy minden súlyos történetnek, ennek az esetnek is megvannak a maga gyökerei. A legfőbb gond magától Pitchfordtól eredeztethető, aki az egyik tweetjében közzé tett egy cikket a gamasutra.com-ról és megjegyzésként hozzátette:

„Iparunknak szórakoztatni és inspirálnia kellene másokat, nem pedig kizsákmányolni a vásárlóinkat.”

Ettől a ponttól kezdve a dühödt tömeg minden haragját rázúdította a Gearbox alapítójára, aki ijedten próbál védekezni valamennyi hozzá intézett bejegyzés ellen.

„Randy, te képmutató, kihasználtad a sorozat rajongóit. Szánalmas!”

„Kérlek, ne vedd rossz néven, imádom a BL2-t, de nem mondhatod, hogy az Aliens: Colonial Marinesszel nem zsebelted ki a játékosokat.”

„A kizsákmányolás az, amikor bemutatsz egy demót, ami nem úgy néz ki és nem úgy működik, mint a kész termék. Van különbség a tervek megváltoztatása és a befejezetlen áru átszabása között.”

Twitter-háborút indított az Aliens: Colonial Marines

Ilyen és ehhez hasonló tweetek érkeznek jelenleg is Randy falára. Pitchford most is azon fáradozik, hogy kimagyarázza magát a dologból, és ez több-kevesebb sikerrel megy is neki. Állítása szerint az Aliens: Colonial Marines nem a sorozat új darabját váró játékosok kizsákmányolása céljából került a piacra, ennek ellenére a végtermék mégis egy bugokkal teli, csaknem játszhatatlan torzszülött lett.

Egyetértetek a dühös felhasználókkal, vagy szerintetek túlzás ez a fajta tömeges roham?