U2: önként és dalolva Rock Band szereplést akarnakA basszusgitáros Adam Clayton fejtette ki a USA Today-nek, hogy mennyire passzolna szerinte a Rock Band ahhoz, hogy a U2 is szerepeljen benne. Clayton azért azt is hozzátette, hogy U2 korábban nem volt igazán elragadtatva a zenés játékoktól, ám a Beatles Rock Band sikere (no meg gondolom szép bevétele...) teljesen megváltoztatta hozzáállásukat a témához. „Már régebben is benne szerettünk volna lenni, azonban akkor még úgy gondoltuk, hogy bizonyos kompromisszumokat nem akarunk meghozni, amelyekre szükség lett volna ehhez. Azonban ez megváltozott.”

Claytonnak kifejezetten tetszik az ötlet, hogy ezen a játékon keresztül töltik le az emberek a zenéket és -- mily meglepő -- ők is benne szeretnének lenni „ebben a világban.” A basszusgitáros azt is hozzátette, hogy nagyon bejön neki az is, ahogy a Beatles Rock Band részben sokkal jobban kidolgozták az egykori együttes tagjait. A játék animációja lényegesen érzékletesebben ábrázolja mozgásukat, és U2 pont ilyennek szeretné a saját alakjukat is. „Nem akartuk, hogy csak karikatúrákat csináljanak rólunk.” -- tette hozzá Clayton.

Természetesen a Rock Band készítői is örülnek, hogy a U2 magától is érdeklődik a játék iránt. A Beatles sikere után sokan azt találgatták: vajon milyen másik együttest lehetne megnyerni a szerepléshez. A Led Zeppelin és a U2 nevei merültek fel és jó hír, hogy legalább az egyikük szívesen részt a játékban.