Miről is van szó pontosan? Nos, első lépésben mindenkinek, aki így szeretné számait terjeszteni, a Microsoft XNA Creator Club Online tagjává kell válnia, aminek éves tagsági díja száz dollár. Ez a rendszer lehetőséget biztosít, hogy a zenészek elkészítsék Rock Band számaikat, feltöltsék azokat megtekintésre és értékelése, majd felhelyezzék azokat egy, az eredeti Rock Band Store-tól különálló üzletláncba. Ehhez természetesen a legmodernebb szoftvert is biztosítja számukra a Harmonix, amivel a játékban szereplő nótákat is készítették.

A dolog nem túl egyszerű, hiszen nem csupán arról van szó, hogy feltöltenek egy MP3-at, oszt’ jól van, hanem minden egyes hangszert külön vesznek fel (trackek), majd megszerkesztik az összes nehézségi szinthez az adott leütéseket, amiket majd a játékban látnak az emberek. A zenészek minden letöltött szám után 30% részesedést kapnak az eladásokból (jelenleg nagyjából 400-500 forint értékű MS pontba kerül egy letölthető szám, bár ezek már lehet, hogy más áron futnak majd).

A rendszer még nincs kész a használatra, de bárki csatlakozhat a bétateszthez ezen az oldalon, ahol bővebb felvilágosítást is kaphat a dolog mikéntjéről.