A jelenlegi konzolgeneráció sereghajtója a Nintendo asztali konzolja, a Wii U, hiszen az emberek alig veszik, s emiatt játékok sem jelennek meg rá -- persze, lehet, hogy éppen fordítva van, és a kevés játék miatt nincsenek vásárlók. Akárhogyan is van, a nyolcadik generáció eddigi legnagyobb vesztese a Wii U, melynek támogatása most tovább csökkent.

A Ubisoft bejelentette, hogy belátható időn belül a Watch Dogs lesz az utolsó M besorolású játék, amit kiadnak erre a platformra, hiszen már az Assassin’s Creed 4 miatt sem tolongtak az emberek, az elmúlt gazdasági évben pedig az összbevétel csupán 3 százalékát tette ki a Nintendo konzolja. A Watch Dogs Wii U átirata egyébként még mindig nem kapott pontos megjelenési dátumot.

A Ubisoft azért megjegyezte: nem szüntetik meg teljesen a Wii U támogatását, de inkább azokra a zsánerekre fognak koncentrálni, amire van kereslet -- a vezérigazgató, Yves Guillemot a Just Dance-t említett meg példaként, ebből pedig kitalálható, hogy a franciáktól leginkább családbarát partijátékok várhatók Wii U-ra.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!