A tegnapinál sokkal komolyabb bugba futottak bele a The Division játékosai. A hiba a főbázison jelentkezik: ahhoz, hogy fejleszthessük a különböző épületszárnyakat, teljesíteni kell a hozzájuk fűződő oktatóküldetést, ezek azonban gyakran beragadnak -- nálam is ez a helyzet egyébként, ott virít a világoskék hatszög a térképen.

A hibára már 8-án felhívta a figyelmet egy játékos a Ubisoft hivatalos fórumán. Hamarosan újabb felhasználók csatlakoztak hozzá, jelezve, hogy náluk is aktív maradt a küldetés. Nem sokkal később a Ubisoft supportosztálya is reagált, ám nem egészen úgy, ahogy azt sokan várták:

"Hello, ez egy ismert hiba, a fejlesztők tudnak róla. Jelenleg csak úgy lehet megkerülni, ha új karaktert indítotok. Elnézést az esetleges kellemetlenségért."

A fenti üzenet olaj volt a tűzre, dühös vásárlók öntötték el a fórumokat és a Redditet (még a 9gaget is), főleg mert többeknek a fejlesztések sem jelennek meg az épületszárnyakban.

A felhasználók nehezményezték, hogy 1.) a bug, bár a Ubisoft szerint "ismert", nem szerepel az ismert hibák listáján, és 2.) az nem problémakezelés, hogy a vásárlóknak, akik több mint tízezer forintot fizettek a programért, majd hosszú órákat töltöttek vele, egyszerűen széttárjuk a kezünket, hogy "sorry, kezdjétek elölről".

A Ubisoft aztán március 11-én korrigált a dolgon, és ezt a választ adta a support:

"Hello, új információim vannak a hibát illetően. Nem teszi tönkre a játékot, lehet folytatni nélküle is, egy közelgő javításban pedig megoldjuk a dolgot. Nem kell új karaktert indítani, egyszerűen hagyjátok figyelmen kívül az ikont! Köszi."

Szóval az adott buggal együtt lehet élni, igaz, ez nem ad választ arra, hogy akiknek nem megy a fejlesztés, mégis mi a csudát kéne tenniük. Mármint azon kívül, hogy várják az ígért javítást...

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!