• A régi trilógia felújításáról a Kickstarteren is esett szó
  • A fejlesztő azóta nem dolgozik a projekten, nem valószínű, hogy valaha elkészül

Még a 2015-ös Kickstarteren történő gyűjtés alatt tett félig-meddig ígéretet az inXile, hogy elkészülhet a régi trilógia (Tales of the Unknown, The Destiny Knight, Thief of Fate) modern rendszerekre szabott változata. Eredetileg emulált változat elkészítésréről esett szó, melyet az inXile azóta leszállított minden támogatónak. Még a gyűjtés során jelentkezett az Olde Skuul fejlesztőcsapata - melyet mellesleg a harmadik rész dizájnere és programozója, Rebecca Heineman alapított - azzal, hogy szívesen elkészítenék a remastert.

Azonban úgy tűnik, valahol porszem került a gépezetbe, és az Olde Skuul már nem dolgozik a projekten. Állítólag Heineman azért hagyta abba a munkát, mert nem kapott pénzt, az inXile viszont azt állítja, hogy fizetésről csak a fejlesztés elkészülte esetén lett volna szó. Akárhogyan is, nagyon úgy tűnik, hogy a teljesen felújított változat már sosem lát napvilágot, a támogatóknak be kell érnie az emulátorral a The Bard's Tale 4 megjelenéséig.

Hozzátennénk még, hogy előrelátó módon az inXile konkrét ígéretet csak az emulált változatra tett, a remaster elkészültének sem megtörténtét, sem idejét nem tudták garantálni, hiszen csak közvetetten volt hozzá közük.

bards-tale-trilogy.jpg