• Az ESRB adatbázisában feltűnt a Wolfenstein, a Prey és a Dishonored next gen verziója is
  • Amik nem sokkal később a Best Buy kínálatában is elérhetővé váltak
  • Hivatalos bejelentést a témában egyelőre nem kaptunk

A Microsoft pár hete alaposan meglepett mindenkit, mikor derült égből villámcsapásként felvásárolták a komplett ZeniMaxot és ezzel együtt a Bethesdát, a nagybevásárlásnak pedig már látszanak is az első gyümölcsei. Október elsején a Doom Eternal például bekerült a Game Pass kínálatába konzolon, most pedig nagyon úgy néz ki, hogy hamarosan bejelentik a Wolfenstein, a Prey és a Dishonored játékok next gen verzióit is.

Legalábbis erre utal, hogy az amerikai korhatár-besorolással foglalkozó szervezet, az ESRB, oldalán nemrég feltűnt egy úgynevezett Wolfenstein Alt History Bundle és egy Arkane Collection nevű csomag is. Hogy a gyűjtemények pontosan mit rejtenek, azt nem tartalmazza a hivatalos leírás, csak annyi tudható biztosra, hogy mindkét kiadásban négy-négy játék lapul majd. Ez alapján pedig az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a Wolfenstein Alt History Bundle a New Ordert, a New Colossust, az Old Bloodot és a New Bloodot foglalja magába, míg az Arkane Collectionben valószínűleg a Prey, a Dishonored, a Dishonored 2 és a Death of the Outsider lapul majd.

Persze mindez nem hivatalos bejelentés, így érdemes fenntartásokkal kezelni, de azért muszáj megemlíteni, hogy a korhatár besorolásokkal foglalkozó szervezetek korábban is lebuktattak már pár címet, például a Silent Hill 4 újrakiadását. Ráadásul további nyom lehet, hogy nemrég mindkét gyűjteményes csomag feltűnt a Best Buy kínálatában, bár a rendszer egyelőre mindkettőre azt mondja, hogy kifogyott.