A Bioware álláshirdető oldalán jelent meg a felhívás, amely szerint vezető szervermérnök posztra keresnek munkatársat, méghozzá egy új, eddig nem bejelentett IP-hez. Ez és a tény, hogy a jelentkezőknek járatosnak kell lennie az online játékok elkészítésében, annyit elárul, hogy az új program vagy eleve az online mókára lesz kihegyezve vagy a kampány mellett lesz többjátékos módja.

Hogy mégis min mesterkednek ott Austinban, az egyelőre tehát nagy talány. A Mass Effect: Andromeda idén év vége felé vagy 2017 elején fog megjelenni, de azon az edmontoni részleg dolgozik. Az Austinnak még mindig ott van a Star Wars: The Old Republic, aminek utolsó kiegészítője, a Knights of the Fallen Empire tavaly jött ki. Arról egyelőre nem tudni, hogy terveznek-e újabb expanziót. A Shadow Realmst meg törölték.

Szóval csak találgathatunk, mi lehet ez az új IP. Esetleg egy újabb Star Wars MMO, vagy egy olyan új Star Wars RPG, aminek lesz többjátékos módja? Esetleg egy teljesen önálló játék lesz? Talán az utóbbi lenne a legjobb, hiszen a Bioware utolsó önálló címe a 2009-es a Dragon Age: Origins, azóta pedig mást sem csinál, csak új epizódot a Dragon Age-hez, a Mass Effecthez vagy a The Old Republichoz.

bioware-logo.jpg