• Nyitóhétvégéjén a nemzetközi bevételekkel együtt sem sikerült gyártási költségeit visszahoznia a Harley Quinn spin-offnak
  • A DC átnevezte a filmet, ami innentől Harley Quinn: Ragadozó madarak néven látható a mozikban
  • A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok

Nagy várakozás előzte meg az Öngyilkos osztag egyetlen kultikussá váló karakterének spin-off filmjét, a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) című opusz viszont messze az elvárások alatt teljesített nyitóhétvégéjén. Magyarországon annyian voltak rá kíváncsiak, szám szerint 31 000-en, mint Guy Ritchie két hete futó, eddig rendkívül sikeres gengszterfilmjére, az Úriemberekre.

ragadozo-madarak.jpg

A tengerentúlon is csalódást keltő nyitányt produkált a kritikusok által egyébként kifejezetten pozitívan értékelt antiszuperhősfilm (Pozandr kritikáját itt olvashatjátok). A hazai 35 millió dolláros bevétel mellett 47 milliót gyűjtott a film a nemzetközi piacokon, így első hétvégéjén még gyártási költségeit sem sikerült visszahoznia. Cathy Yan rendezésének az a szerencséje, hogy mostanában nem kerül mozikba hasonló típusú film, vagyis Harley Quinn-nek nincs igazi vetélytársa.

ragadozo-madarak-es-egy-bizonyos-harley-quinn-csodasztikus-felszabadulasa.jpg

A DC bevételei eddig is hullámvasútként ingadoztak, a Wonder Woman és az Aquaman sikere mellett sem a Shazam!, sem az Öngyilkos osztag nem teljesített túl jól. Hogy mi állhat a széles körben népszerű Quinn saját filmjének alacsony számai mögött, nehéz megítélni. A DC mindenesetre átnevezte a művet, ami innentől egyszerűen csak Harley Quinn: Ragadozó madarak néven fut majd a mozikban.