• Vaksötét 2-ben múltbéli bűnei miatt válik célponttá a vak férfi
  • Spoileres előzetes érkezett
  • Premier augusztus 12-én

2016 meglepetés sikerét aratta a mozikban a Vaksötét (Don’t Breathe) című horror, ami 10 millió dolláros költségvetése mellé termelt közel 160 milliós bevételt. Jóllehet a történet nem kifejezetten kínálta magát folytatásra, Hollywoodban nem hagynak ki ekkora ziccert. Augusztus 12-én, vagyis jövő csütörtökön Magyarországon is bemutatják a második részt.

Az első részben három ügyes és gátlástalan tinit látunk, akik helybéli házak kifosztásával egészítik ki zsebpénzüket. Amikor tudomást szereznek egy milliós pénzköteget rejtegető, korosodó vak férfiről, egyszerű akcióra készülnek. Nem is sejtik, hogy pszichopatával van dolguk, akinek a házában az életükért küzdenek majd. Foglyokká válnak és a férfi úgy játszik velük, mintha előre látná minden lépésüket.

mv5botq4mmqzmdutmtcymi00ndhklwfjy2mtmwe5yme3nduwodlkxkeyxkfqcgdeqxvymtu5mjayodqv1.jpg(A kép forrása: IMDB)

Az új epizódban visszatér a Stephen Lang alakította vak férfi, aki ezúttal nem piti bűnözőkkel, hanem sokkal komolyabb ellenfelekkel néz szembe. Utóbbiak rémes múltbéli bűnei miatt találják meg őt. Egy előzetes már érkezett a Sony produkciójához, amit egyébként a nyitány szkriptjét jegyző Rodo Sayagues rendez, most pedig befutott egy misztikusabb hangulatú, de több látványos jelenetet spoilerező trailer is.