• 15 éve van jelen Magyarországon a Huawei
  • Egy új K+F központtal folytatónak a hazai beruházások

Fontos bejelentést tett a Huawei a 15 éves magyarországi, illetve 20 éves európai jelenlétének évfordulóján, kiderült ugyanis, hogy új fejlesztőközponttal folytatja a vállalat a hazai beruházásait. Az új K+F részleg legalább száz mérnök számára biztosít majd lehetőséget arra, hogy a legfejlettebb technológiákkal dolgozzon a mesterséges intelligencia, a képfeldolgozási és jeltovábbítási technológiák, valamint a rendkívül nagyméretű elosztórendszerek területén.

uj-fejlesztokozponttal-bovul-magyarorszagon-a-huawei.jpg

2005-ös jelenléte óta a Huawei Technologies nem kevesebb mint 1.5 milliárd dollárt fektetett be Magyarországon, amivel ilyen tekintetben a második legnagyobb kínai vállalatnak számítanak hazánkban, a hét évvel ezelőtt kötött stratégiai megállapodásnak pedig most újabb eredményét üdvözölhetjük.

„A Huawei az elmúlt tizenöt évben stratégiai szempontból kiemelt helyszínként tekintett Magyarországra, amely kiegyensúlyozott és nyitott üzleti környezetet biztosít cégünk számára” – mondta Cai Lingyu, a Huawei magyarországi ügyvezető igazgatója.

„Magyarország arra koncentrál, hogy minél több innovatív technológiánkon alapuló beruházást hozzon hazánkba, amihez jól illeszkedik a Huawei stratégiája, hiszen a vállalat már a harmadik kapacitásbővítést lépi meg hazánkban” – tette hozzá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A Huawei infrastruktúrájára nagymértékben támaszkodnak a hazai telekommunikációs cégek is, így a magyar lakosság 80 százaléka használja a Huawei távközlési eszközeit a napi kommunikáció során valamilyen formában.