Az Ubisoft napvilágra hozott két új képet a készülő Assassin’s Creed moziból, amelynek hányatatott történetéről  többek között itt és itt olvashattok. A két képen Michael Fassbender látható az általa alakított karakterek bőrében. Az egyiken, mint Aguilar (egy tizenötödik századi spanyol asszaszin), a másikon pedig a modern kori leszármazottja, Callum Lynch. 

assassins-creed-film-aguilar.jpg

Az Assassin’s Creed film, amelyben Fassbender mellett olyan sztárok kapnak helyet, mint Marion Cotillard és Jeremy Irons, december 21-én kerül a mozikba – pontosan egy héttel a Star Wars idei spin-offja, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet berobbanása után.

Nemrég egy Ubisoft munkatárs azt nyilatkozta, hogy nem ezen a filmen akarnak meggazdagodni. Nem számítanak különösen nagy bevételekre. „A film inkább marketing szempontból hasznos. Bízom benne, hogy nagyon jót fog tenni a franchise imázsának” – nyilatkozta az Ubisoft európai igazgatója, Alain Corre. „Már eddig is megvoltak a rajongóinak, de valószínűleg sokkal többen fogják kipróbálni az Assassin’s Creed-játékokat a mozi után!” – egészítette ki magát.

assassins-creed-film-callum-lynch.jpg

Megtörve az eddigi hagyományokat, idén nem jelenik meg kötelező Assassin’s Creed epizód. Ez is szintén a film malmára hajtja a vizet, hiszen a marketing csapatnak sokkal több ideje van és szabadabban reklámozhatják a terméket – bár az is tény, hogy a filmes és a videojátékos csapat nem ugyanaz, így ez valószínűleg nem számít sokat.

Hogy idén miért nem jön új Assassin’s Creed? Azért, mert a kiadó szerint éppen ideje volt egy év kihagyásnak, hiszen ez idő alatt sok olyan dolgot át tudnak gondolni a franchise-zal kapcsolatban, amelynek hatására „új dimenziót” fog kapni a sorozat. A következő epizód, amely egyes pletykák szerint Egyiptomban fog játszódni, 2017-ben jelenik majd meg.