Új grafikusmotort kapott a PS3-as Mass Effect 2, árulta el Jesse Houston, a játék producere a BioWare hivatalos podcast adásában. Sőt, Jesse szerint ez az engine már a Mass Effect 3-é, így a PS3-as port egy kis ízelítő arra nézve, miféle extrákkal gazdagszik a trilógia lezáró részének technikai támogatása.

"Az első, ami fel fog tűnni [PS3-on], az a szebb grafika. Igazából megcsináltuk a motort a Mass Effet 3-nak, és azt toltuk a PS3-as Mass Effect 2 alá. Szóval fogtunk mindent, ami a Mass Effect 2-ben volt, sztorit, akármit, és ráillesztettük az ME3-as engine-re."

Jesse szerint a sokak által utált bolygószkennelésen is javítottak, és az irányítást is a PS3-ra szabták, noha bármikor vissza lehet állítani az Xbox 360-on megszokottra. Szerencsére egyébként az IGN is kiadott egy videót, melyben összehasonlítják a PS3-as portot az eredeti Xbox 360-assal, és bár az állunk nem fog leesni, látható, hogy a szín- és árnyékkezelés fejlődött, valamint a mimikán is dobott egy kicsit az új motor. Persze a Mass Effect 3 ennél valószínűleg sokkal jobban néz majd ki.