• Dave Filoni vezetésével készül a Tales of the Jedi c. animációs széria
  • Az azonos című képregény különböző korok Jedi mestereinek történetét mesélte el
  • Egyelőre semmilyen további információ nem érkezett a produkcióról

A Star Wars univerzum folyamatosan bővül. A következő mozifilmekre még jó ideig várni kell, a Disney+ zászlóbontásával azonban elindult az élőszereplős sorozatok gyártása. Utóbbiak mellett kevés szó esik az animációs szériákról, amiknek a sora hamarosan szintén gyarapodik: az Anaheimben rendezett Star Wars Celebration eseményen Dave Filoni bejelentette a Tales of the Jedi érkezését.

Filoni gyakorlott alkotó a Lucasfilmnél, olyan produkciók készítésében vett részt íróként, rendezőként, mint A mandalóri, a Boba Fett könyve, A Rossz Osztag, A klónok háborúja, az Ellenállás és a Lázadók. Új sorozatáról viszont egyelőre nem tudunk semmit.

gettyimages-1187550881.jpg
(A kép forrása: EW)

A Tales of the Jedi az 1993-ban indult Dark House képregényfolyam címe volt, ami legendás kardforgató mesterek történetét vitte papírra. A Nagy Sith Háború idejétől egészen a Régi Köztársaság korszakáig terjedt az alkotók figyelme, tehát nem kizárt, hogy antológia sorozat készül majd belőle. (A képregények egyébként megihlették a Knights of the Old Republic videojátékot is.)

star-wars-tales-of-the-jedi-comic-book-cover.jpg
(A kép forrása: Comic Book)

Nehéz megjósolni, hogy mennyi lesz a hasonlóság az alapanyag és a sorozat között. A Disney jelenleg igyekszik lenyesni a Csillagok háborúja bővített univerzumának szálait, a képregények és játékok néhány elemét viszont a platform alkotói rendszeresen újra kanonizálják. Ti milyen animációs Star Wars sorozatnak örülnétek?