Már egy hónap sincs hátra, és izgalmas kalandra indulhatunk a Wasteland 2 hatalmas poszt-apokaliptikus pusztaságában Desert Rangerekből álló csapatunk élén, hogy különféle küldetéseket oldjunk meg, illetőleg mutáns lényekkel és félelmetes gépekkel harcoljunk. Bár a számítógépeken játszóknak a világ már ismerős lesz, hiszen PC-kre tavaly jött ki az izometrikus nézetű RPG, ám számos újdonsággal szolgál majd nekik is a célzottan konzolokra készült átirat, lévén a Wasteland 2 Director's Cutot a számítógépen játszók is megkapják, méghozzá egy teljesen ingyenes frissítés formájában. Legalábbis azok, akik rendelkeznek az eredeti játékkal.

A PS4 és az Xbox One hardverének erejét kihasználva a Director's Cut alcímmel készült port már a Unity 5 grafikusmotort használja, így sokkal szebb látvány tárul majd a szemünk elé, de persze a karaktermodelleket, a környezeti elemeket, és a fényhatásokat is átdolgozták a fejlesztők.

Hasonlóan járt az irányítás is, amit teljesen átalakult, hogy kontrollerekkel is élvezetes legyen a taktikus, körökre osztott harc. A készítők elmondása szerint utóbbival volt a legtöbb munkájuk, hiszen a PC-re kitalált rendszert nem lehetett volna kompromisszumok nélkül átültetni, így szakítottak a point-and-click megoldással, és az irányítók vállgombjaival villámgyorsan váltható szöveges menüpontok segítségével navigálhatunk majd a küzdelmek során. Utóbbiak opciói egyébként lényegesen kibővültek, hiszen a karakterek új perkeket és személyiségvonásokat kaptak, így jól meg kell majd fontolnunk fejlesztési döntéseinket. Emellett bevezetésre került a Precision Strikes intézménye is, melynek segítségével célzott támadásokat hajthatunk végre az ellenfeleken, még kaotikusabbá és összetettebbé téve ezzel a harcokat.

A Wasteland 2 Director's Cut konzolos változatai 40 eurós áron kerülnek forgalomba október 16-án.