A külföldi sajtó munkatársai kipróbálhatták a Beyond: Two Souls egy korai változatát, mi több, a VG247 újságírói játékmenet-videókat is rögzíthettek belőle. Minden részletre nyilvánvaló okok miatt nem térünk itt ki most, de pár fontosabb információt nem árt közölni, hisz ez a játék lehet a PlayStation 3 legambiciózusabb exkluzív címe.

David Cage, a fejlesztésért felelős Quantic Dream feje úgy nyilatkozott a Párizsban tartott bemutatón, hogy bár a Heavy Raint sok kritika érte a sok QTE-jelenet miatt, a Beyond: Two Souls máshonnan közelít a filmszerű történetmeséléshez. Így aztán a QTE-k számát leredukálták, David szerint kb. annyit találunk a játékban, mint a Tomb Raiderben vagy a God of Warban. Ez pedig, ahhoz képest, hogy a Heavy Rain és a Fahrenheit gyakorlatilag erre a mechanikára épült, nem semmi újdonság. Felmerül a kérdés ugyanakkor, hogy ha nem QTE-kre hagyatkoznak a tervezők, akkor mégis mire. Nos, a legtöbb mozdulat és döntést a PS3 kontrollerének analóg karjaival lehet "meghozni", kicsit dinammikusabbá téve a játékélményt.

Kiderült továbbá, hogy a Beyond: Two Souls nem lesz rövid játék, Cage állítása szerint hosszabb, mint a Heavy Rain volt, és a meghozott döntések függvényében úgy 12-15 órát tart egy végigjátszás. Ez természetesen közel sem elég a teljes történet megismeréséhez, hisz a programban minden cselekedetünk kihatással van az elkövetkező eseményekre.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Technikailag is sokkoló a játék, és most nem elsősorban a grafikai megjelenítésre gondolunk. Sokkal fontosabbak a karaktermodellek animációi, mint a mimika, a hiteles mozgáskoordináció, vagy épp a fizikai interakciók. Nos, ezekhez összesen 23 ezer rögzített animációra van szükség, melyeket testenként 18, arconként 90 mo-cap golyó segítségével vesz fel a Quantic Dream, persze szereplőnként külön-külön, azaz a színészek végig karakterben maradva játszanak a nagy zöld hátterek előtt. Ennek köszönhetően a játék sokkal reálisabbnak hat, mint a Heavy Rain, vagy akár bármi, amit eddig láttunk a platformon. Meg kell jegyezni azonban, hogy a következő oldalon látható videók sebesége még nem az igazi, épp hogy elérik a 30 fps-t. Kell még optimalizálni a motort tehát, de az őszi megjelenésig van idő dolgozni rajta bőven.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2